In de grote zaal van 't Kulturhus in Ruurlo was een overzichtstentoonstelling van werken. Foto: Jan Hendriksen
In de grote zaal van 't Kulturhus in Ruurlo was een overzichtstentoonstelling van werken. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Berkellandse Atelierroute 2019 druk bezocht

'Prachtig om te zien dat er zo'n positieve samenwerking is ontstaan'

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Als je alles wilde zien wat de Berkellandse Atelierroute dit jaar te bieden had, had men aan de twee Pinksterdagen niet voldoende. Want het was ondoenlijk om alle 86 deelnemende kunstenaars die aan de editie 2019 deelnamen, en die op 53 verschillende locaties hun werken in de gemeente Berkelland tentoongesteld hadden, op deze twee dagen durende Atelierroute te bezoeken. Men zou dan namelijk iedere dag gemiddeld meer dan veertig kunstenaars moeten bezoeken!

Daarom bracht de prachtig overzichtelijk ingerichte expositie in de grote zaal van 't Kulturhus in Ruurlo uitkomst. Daar hadden namelijk alle deelnemende kunstenaars een van hun werken tentoongesteld. Op deze wijze kon men vooraf al een keuze maken welke locaties men zou willen bezoeken. De keuze was immers reuze. En dat bewees ook de website van de Atelierroute. Meer dan 5.500 personen bezochten in de drie dagen rond Pinksteren de website van Kunstkring B-Art en de KunstKring Ruurlo waarop in de afgelopen vijf maanden alle informatie over deze gezamenlijke Berkellandse Atelierroute te vinden was. Vooral de overzichtspagina's van de deelnemende kunstenaars, die van de individuele kunstenaars en hun locaties werden door vele bezoekers geopend om zich een beeld te kunnen vormen van de ateliers die ze wilden bezoeken en om de route daarvoor uit te stippelen.

In aanwezigheid van een groot aantal van de deelnemende kunstenaars en genodigden verrichtte de Berkellandse wethouder van cultuur Anjo Bosman zaterdagavond in 't Kulturhus officieel de opening van de Atelierroute 2019. Als eerste betrad zij de grote zaal waarin de keurig opgezette overzichtstentoonstelling van werken van 84 van de 86 deelnemende kunstenaars was ondergebracht. Anjo Bosman liet weten de Atelierroute een ontzettend mooi evenement te vinden dat zij als wethouder van onder andere muziek, kunst en cultuur natuurlijk van harte toejuicht. "Dat kunst en cultuur voor verbinding zorgt bewijst deze Atelierroute maar weer eens. "Naast het werk van 72 Berkellandse kunstenaars, waaronder twintig nieuwelingen kunnen we dit jaar ook het werk van veertien gastkunstenaars van buiten Berkelland bewonderen. Zij zijn uitgenodigd door een aantal kunstenaars uit Berkelland om hun werk te komen tonen. Prachtig om te zien dat er zo'n positieve samenwerking is ontstaan", aldus de wethouder.

Overduidelijk
In een gezellige atmosfeer werden de vele werken bekeken en met elkaar besproken, terwijl intussen het duo Frank en Fleur voor de uitstekend aan de gelegenheid aangepaste muzikale omlijsting zorgde. De belangstelling voor kunst en de aanwezigheid van veel Berkellands talent werd met deze Atelierroute opnieuw overduidelijk aangetoond.

Meer berichten