De top van Nederland komt naar Hengevelde

HENGEVELDE - Na een geslaagd eerste weekend maakt Hengevelde zich op voor een tweede weekend feest. De zaterdagavond zit met meer dan twintig artiesten op zes podia bomvol. Met Kraantje Pappie, Maan, Tony Junior, Kris Kross Amsterdam, Mental Theo, LUV en Trafassi is de top van Nederland goed vertegenwoordigd. "We hebben weer een sterk programma staan", zegt voorzitter Kasper Put tevreden. "Op zondag hebben we ook nog Davina Michelle, straattheater en een oldtimershow.

"Het eerste weekend was al geweldig, nu willen we in het tweede weekend nog harder knallen", zegt Put. Hij heeft er duidelijk zin in. "Het Kantinefeest was afgelopen zaterdag één grote party. Zo'n artiest als Gerard Joling maakte zijn status ook helemaal waar." Daarnaast was er op zondag autorodeo en traden jonge artiesten uit de regio op tijdens het ' Uit de Buurtfeest'. "De autorodeo doet het al jaren goed en trekt altijd veel publiek. Ook is het mooi om jong talent een podium te bieden tijdens het gezellige Uit de Buurtfeest."

Kraantje Pappie
Opnieuw heeft Hengevelde ingezet op veel artiesten in verschillende genres. Het grote buitenpodium is op de tweede zaterdag een walhalla voor liefhebbers van hiphop en dance. Voor Kraantje Pappie is zelfs het hele buitenpodium verbouwd. "We hadden het podium al klaar staan, maar toen belde het management op. Op ons podium ging het niet passen", vertelt Put. "Kraantje Pappie gebruikt een enorme opblaasbare DJ-booth in zijn show. Toen hebben we dus het podium weer afgebroken en opnieuw opgebouwd. Geweldig dat dit hier lukt met allemaal vrijwilligers."

Geheel nieuw is dit jaar BaRRR BizaRRR. Hier geeft de Loco Loco Disco Show een topfeest compleet met danseressen, Trafassi, plaksnorren, LUV en Danny Panadero. LUV is weer bij elkaar en gaat zelfs nieuwe muziek opnemen. Trafassi en Danny Panadero maken het feest compleet. Verder kun je dit jaar stappen in 'Olde Pekela'. De welbekende Kerkradio ("helemaal vanuit Bentelo") draait hier op verzoek piratenkrakers in de gezellige oudbruine veenkoloniale sfeer van dit prachtige Drentse dorp. Daarnaast is er voor fans van Duitse partyschlagers het Mallorca Minipark.

Ook op de zondagmiddag puilt het programma in Hengevelde uit, met straattheater, een oldtimershow, Davina Michelle, kindervermaak, dieren, verrassende bandjes, DJ's en natuurlijk de kermis. 's Avonds treden The Grandmas uit Oostenrijk en Les Truttes uit België op. De toegan op zondag is gratis.

Meer berichten