Wies brengt 'Nachtwacht' naar het Rijksmuseum

Wies bij het Rijksmuseum. Foto: PR
Wies bij het Rijksmuseum. Foto: PR (Foto: )

NOORDIJK - Wies Poorthuis, leerling van groep 7 van de Tormijnschool heeft zaterdag 15 juni 'De Nachtwacht' naar het Rijksmuseum in Amsterdam gebracht.

Rembrandt van Rijn is 350 jaar geleden overleden. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt. Het Rijksmuseum presenteert een aantal Rembrandt tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

Het Rijksmuseum organiseert een zomertentoonstelling met als thema 'Lang leve Rembrandt'. Iedereen kon een kunstwerk insturen, geïnspireerd door Rembrandt. De leerlingen van groep 6,7 en 8 van de Tormijnschool hebben hun kunstwerk 'De Nachtwacht' ingestuurd. Dit kunstwerk hebben ze samen gemaakt. Elke leerling heeft een persoon, of zelfs een deel van een persoon geschilderd. Om dit goed te kunnen doen hebben ze het schilderij De Nachtwacht uitgebreid bestudeerd. Er zijn 8390 stukken ingezonden, waarvan 900 gemaakt door kinderen. De Nachtwacht van de kinderen is genomineerd voor de finale. Volgende week wordt bekend gemaakt welke stukken daadwerkelijk in het Rijksmuseum komen te hangen tijdens de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt', deze tentoonstelling duurt van 15 juli tot en met 15 september.

Meer berichten