De imkers geven graag informatie over hun hobby. Foto: PR
De imkers geven graag informatie over hun hobby. Foto: PR

Open Imkerijdag in Borculo en Eibergen

EIBERGEN/BORCULO - Ook dit jaar biedt de afdeling Berkelland van de NBV het publiek weer de mogelijkheid om een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. De enthousiaste imkers delen graag hun kennis, vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Bijenhouden is meer dan een bijenvolk in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, men kan in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.
Op zondag 14 Juli kunt u vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur terecht bij: Imkerij De Imme, Kormelinkweg 2a in Eibergen. Hier kan men een kijkje nemen bij een imker waarbij de hobby behoorlijk uit de hand is gelopen. Imker Dajo Wielens heeft een semiprofessionele imkerij waarbij hij veel meer aspecten van het bijenhouden kan tonen dan een gemiddelde hobbyimker. Het is bij uitstek een locatie waarbij men ook kennis kan maken andere bijenproducten zoals stuifmeel en propolis.
Op hetzelfde tijdstip is imker Anton Klein Willink aanwezig tijdens de imkerijdag bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Hij maakt u ter plaatse graag deelgenoot van zijn kennis en ervaring en kan de aanwezige attributen toelichten.

Wie nieuwsgierig is of deze hobby iets voor hem is, of wie belangstelling heeft om imker te worden, kan bij de NBV afdeling Berkelland terecht voor zogeheten snuffelcursussen, waarbinnen men kennis kan maken met deze hobby, en verder zijn er ook beginnerscursussen, waarbinnen men wordt ingewijd in de grondbeginselen van de imkerij. Informatie daarover: BHVBerkelland@hotmail.com.

Meer berichten