Janne maakt de naam van de winnaar bekend. Foto: PR
Janne maakt de naam van de winnaar bekend. Foto: PR

Jikke en Jet winnen fotowedstrijd

BERKELLAND - In de nieuwe studio van de Eibergse fotograaf Han te Hennepe mochten de jonge prijswinnaars van de fotowedstrijd 'Kunst voor jong en oud' op woensdag 10 juli hun prijzen in ontvangst nemen. De wedstrijd was uitgeschreven door de kunstkringen Berkelland Art (B-Art) en Kunstkring Ruurlo bij gelegenheid van de Atelierroute 2019 die tijdens de pinksterdagen plaatsvond.

'Kinderen al van jongs af aan kennis laten maken met kunst' was de gedachte achter deze prijsvraag. En dat gebeurde ook, zij het met wisselende belangstelling. Om er zeker van te zijn dat er een goede keuze gemaakt zou worden hadden de organisatoren van de atelierroute een beroep gedaan op de deskundigheid van Han te Hennepe die ook de prijzen uitreikte. De eerste prijs ging naar Jikke en Jet Schurink uit Eibergen, de tweede prijs was voor Jade Knippers uit Neede en
derde prijs ging naar Janne Waanders uit Borculo.
Een van de regels bij de wedstrijd was dat de prijzen besteed moesten worden aan iets dat te maken heeft met kunst of creativiteit. De winnaars van de eerste en derde prijs kozen voor een workshop of les bij een Berkellandse kunstenaar. Jikke en Jet wilden graag 'kleien' terwijl Janne koos voor pottenbakken. Jade gaf de voorkeur aan tekenmaterialen. Ook die wens werd gerealiseerd.

Bezoekersprijs
Behalve voor de fotowedstrijd 'Kunst voor Jong en Oud' was er nog een prijs te winnen tijdens de atelierroute, namelijk voor bezoekers die tijdig hun mening over de route door middel van een enquêteformulier hadden ingezonden.
De uitslag van die enquête werd al eerder gepubliceerd. Uit een emmer vol inzendingen (en zaagmeel) viste de jongste winnares van de fotowedstrijd de naam van de winnares: Heleen Wormgoor uit Neede; zij wint een bedrag van 200 euro, te besteden voor de aankoop van een kunstwerk van één van de aan de Atelierroute deelnemende kunstenaars.

 

Meer berichten