Tandheelkunde Waanders vestigt zich in Eibergen

Nora Waanders-Pankoke, Ruud Waanders en Ton Kokkeler. Foto: Rob Stevens
Nora Waanders-Pankoke, Ruud Waanders en Ton Kokkeler. Foto: Rob Stevens (Foto: )

EIBERGEN - Goed nieuws voor de gezondheidszorg in Eibergen. Per 1 januari volgend jaar komt een vestiging van Tandheelkunde Waanders in Eibergen. Op de plek waar nu nog de Samenwerkende Tandartsen Eibergen zit, de Bartelinksgang 2. Daarmee lijkt de kwaliteit van de tandartsenzorg in Eibergen de komende decennia gewaarborgd.

Door Rob Stevens

Tandheelkunde Waanders heeft twee vestigingen in Lichtenvoorde en Varsseveld. Daar komen in het nieuwe jaar een vestiging in Zelhem en die in Eibergen dus bij. Ruud Waanders heeft zijn praktijk over gedragen aan zijn schoondochter Nora Waanders-Pankoke en haar zus Ira. Zelf blijft hij werkzaam als tandarts en implantoloog. Ruud: "In Eibergen zetten we de praktijk van de Samenwerkende Tandartsen Eibergen eigenlijk gewoon voort. Ons tandheelkundig zorgaanbod is alleen veel groter. Mensen hoeven straks voor een beugel of implantaat niet meer naar iemand anders, dat kan gewoon hier in Eibergen. Bovendien zijn we de hele week open en kunnen cliënten ook 's avonds en een deel van de zaterdag voor behandelingen bij ons terecht. Ons motto is: 'Wij zijn er voor de mensen en niet andersom!'"

De cliënten van Samenwerkende Tandartsen Eibergen worden over deze ontwikkeling op korte termijn geïnformeerd. De bedoeling is dat de huidige cliënten, zo'n 2400, per 1 januari 2020 gewoon hun tandheelkundige zorg krijgen van Tandheelkunde Waanders. Tot die tijd blijft alles bij het oude. Het huidige personeel gaat mee naar de nieuwe praktijk. Andere tandartsen geven de noodzakelijke tandheelkundige zorg. Het voordeel van de praktijk van Waanders is deze alle specialismen in huis heeft. Ouders hoeven voor de beugel van hun kind of andere zorg dan niet meer naar elders.

Ton Kokkeler, die nu als tandarts aan de Bartelinksgang werkzaam is, heeft het aanbod gekregen bij Waanders zijn diensten te komen verrichten. Ton: "Ik twijfel nog, maar acht niet uitgesloten dat ik, al dan niet tijdelijk, op dat aanbod in ga. Ik ben verder heel blij met deze ontwikkeling. Het is goed voor de tandartsenzorg in Eibergen. Het is hier in Eibergen toch een tijdje qua tandartsenpraktijken wat rommelig geweest. Er was weinig continuïteit. Die is nu gelukkig weer voor langere tijd gewaarborgd. Daar ben ik heel blij mee, al is het alleen al voor mijn eigen patiënten."

Tandheelkunde Waanders zit sinds 1980 in de Achterhoek. Schoondochter Nora zal ook als tandarts in Eibergen werken. Waanders was al op zoek naar een locatie in Eibergen om er zijn diensten aan te bieden. Ook voor het gemak van zijn clientèle in en rond Eibergen. En met de praktijk in Eibergen heeft hij dan een goede dekking in de hele Achterhoek. Via Ton Kokkeler kwam de bal aan het rollen. En daarna heeft het overleg met de eigenaar van de Samenwerkende Tandartsen Eibergen, Dent Connect, uiteindelijk tot het resultaat geleid dat er nu ligt. Ruud Waanders: "Dit is natuurlijk veel makkelijker dan een heel nieuwe locatie. Hier en daar een likje verf, dat is alles, en we kunnen meteen beginnen."
Buiten als de foto wordt genomen voor bij dit artikel, roept een voorbijganger: "Ton je gaat toch niet stoppen?" Ton Kokkeler denkt nog na over zijn eventuele betrokkenheid bij de praktijk van Waanders. Maar hoe zijn beslissing ook uitvalt, goede tandheelkundige zorg is in Eibergen gegarandeerd.

Meer berichten