De opening van de Zomertoer, hier met jeugd van de Drostlerhoeve. Foto: Rob Stevens
De opening van de Zomertoer, hier met jeugd van de Drostlerhoeve. Foto: Rob Stevens

Lol in je vakantie met de Zomertoer

BERKELLAND - Wat is er leuker dan een spelletje voetbal als je vakantie hebt. Of zwemmen in het zwembad of de Hambroekplas in Borculo? Of fietsen, broodjes bakken, of je weg vinden in een doolhof? Dankzij de Zomertoer Berkelland hoeven kinderen zich niet te vervelen. De Zomertoer voorziet in een programma waaruit kinderen, als ze willen, elke dag wel een leuke activiteit kunnen kiezen.

Door Rob Stevens

Maandag luidde op De Maat in Eibergen het startschot van de Zomertoer editie 2019. Wethouder Marijke van Haaren nam die taak voor haar rekening, net als vorig jaar in Borculo. Bij de opening van 2018 was door de extreme hitte de opkomst beperkt, nu was het druk op De Maat. Voordat in spelvorm de Zomertoer officieel van start ging deelde de wethouder eerst prijzen uit aan de winnaars van een kleur- en tekenwedstrijd. Daarna was het tijd voor Boardingvoetbal en Bouncebal onder leiding van Sport Federatie Berkelland.

Er is een brochure in omloop waarin per dag schematisch te vinden is welke activiteiten waar plaats vinden. Het overzicht is een mix van bestaande activiteiten en activiteiten die aanvullend in het kader van de Zomertoer worden georganiseerd. De Zomertoer is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Berkelland en organisaties die zich bezighouden met het welzijn van jeugd en jongeren zoals: Voormekaar, Jimmy's Berkelland, Beweeg Wijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Muziek en Kunstwijs, Sportfederatie Berkelland en scouting. Samen zijn ze er in geslaagd een veelzijdig programma gedurende de vakantieperiode aan te bieden.

De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen, ouders of verzorgers mogen komen kijken als ze dat leuk vinden. Bij elke activiteit zijn één of meerdere vrijwilligers aanwezig. Voor meer informatie kan men via een email contact opnemen met Nicole van Vonno, jongerenwerker van de gemeente Berkelland, emailadres: n.vanvonno@gemeenteberkelland.nl.

Meer berichten