Jeugdige vissers tijdens een ander visevenement in Groenlo. Foto: PR
Jeugdige vissers tijdens een ander visevenement in Groenlo. Foto: PR

ZomerVISkaravaan te gast in Groenlo

In verband met hitte naar andere plek en korter, ook jeugdwedstrijd verplaatst

GROENLO - Alle kinderen die gek zijn van sportvissen en jonger zijn dan 14 jaar, zijn welkom op het vis-event ZomerVISkaravaan, dat georganiseerd is dankzij de samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de hengelsportvereniging GHV in Groenlo. Dat event vindt plaats op donderdag 25 juli, niet aan de vijver achter de begraafplaats zoals de bedoeling was, maar aan de Maliebaan nabij de stadsgracht. Er wordt grote hitte verwacht en op deze plek is meer beschutting.

Het event in Groenlo zou duren van 10.00 tot 16.00 uur, maar ook in verband met de hitte is dit ingekort: het duurt nu tot ongeveer 14.00 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus deelnemers kunnen inlopen wanneer ze maar willen, mits ze zijn ingeschreven. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moeten deelnemers wel zelf meenemen.
Door het hele land vinden in juli, augustus en september dertig eendaagse vis-events plaats. Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel.

Inschrijven
Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle visdagen is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen kinderen zich ook per locatie inschrijven voor deelname.

Jeugdviswedstrijd uitgesteld
De op dezelfde dag geplande jeugdviswedstrijd is verplaatst naar woensdag 7 augustus. Locatie: vijver Hartreize. Verzamelen: 18.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden