Van links naar rechts Mike Bollen, Milan Aarnink, John Krosenbrink, Frank Höfkes en Robin Bollen. Op het fotomoment waren mede-organisatoren Mark Grievink, Dorinda Grievink-van den Akker, Hendry Bronsvoort en Simone Vermeulen verhinderd. Foto: Niels Blikman
Van links naar rechts Mike Bollen, Milan Aarnink, John Krosenbrink, Frank Höfkes en Robin Bollen. Op het fotomoment waren mede-organisatoren Mark Grievink, Dorinda Grievink-van den Akker, Hendry Bronsvoort en Simone Vermeulen verhinderd. Foto: Niels Blikman (Foto: )

Knallen met PK's bij Trekkertrek

WINTERSWIJK - Op zondag 25 augustus om 9.30 uur start de jaarlijkse Trekkertrek op de hoek van de Waliënseweg en de Huppelseweg te Winterswijk. De entree bedraagt vijf euro en kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Eten en drinken zijn op het terrein verkrijgbaar. Voor kinderen zijn er een skelterbaan, springkussen en zandbak. Het evenement duurt tot circa 17 uur.

De wedstrijd wordt in maar liefst twaalf verschillende klassen verreden op twee banen. De klassen zijn onderverdeeld naar het maximale gewicht én het maximaal vermogen van de trekker. Het gewicht varieert van 2600 tot 15000 kilogram. Zowel standaard boerentrekkers, die dagelijks in gebruik zijn, als speciaal omgebouwde (sport)tractoren, verschijnen aan de start. In totaal zijn er 120 deelnemende trekkers.

De deelnemers komen uit Nederland en Duitsland. Dit jaar is er een groep die bijzonder de aandacht trekt: de Duitse klasse. Bij deze trekkers ligt het aanhaakpunt op 80 centimeter, in plaats van de gebruikelijke 50 centimeter. Dat zorgt volgens kenners voor extra spektakel op de baan.

De wedstrijd wordt verreden volgens het reglement van TSTA (Trekkertrek Stichting Twente en Achterhoek). De TSTA is de overkoepelende organisatie die het reglement opstelt en een competitie organiseert. Deelnemers kunnen op de ingeschreven wedstrijden punten verdienen en daarmee maken ze kans om kampioen te worden van Twente en de Achterhoek. Informatie hierover is te vinden op www.tsta.nl.


Facebook: Stichting Trekkertrek Winterswijk

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden