Bij Klik & Tik is er veel ruimte voor begeleiding. Foto: PR
Bij Klik & Tik is er veel ruimte voor begeleiding. Foto: PR

Computercursus voor beginners in Bibliotheek

BERKELLAND - In september starten er in drie Berkellandse Bibliotheken (Eibergen, Ruurlo en Borculo) computercursussen voor beginners, Klik & Tik geheten. Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. iedereen kan vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Als men zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als men deze meeneemt. Ook is er een mogelijkheid om gebruikt te maken van het apparatuur van de Bibliotheek.


Opgave

De cursus bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur. In Ruurlo begint de cyclus op maandag 2 september (15.00-16.30 uur), in Eibergen op woensdag 4 september (9.00-10.30 uur) en in Borculo op maandag 9 september (9.30-11.00 uur).
Deelnemen kan als men thuis een computer met internetaansluiting heeft. Opgeven kan telefonisch via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53,00 euro per jaar) bij betaling via automatische incasso of door het betalen van het cursusgeld ( 60,00 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden