St. Oud-Beltrum bezoekt Kasteel Huis Bergh

BELTRUM - Stichting Oud-Beltrum brengt op zaterdag 24 augustus een bezoek aan Kasteel Huis Bergh in 's Heerenberg. Deze excursie staat ook open voor niet-leden.

Het van oorsprong middeleeuwse Huis Bergh is omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. De belangrijkste thans nog bestaande delen van het kasteel dateren uit de 14de, 15de en 17de eeuw. In de loop der eeuwen is de verdedigingsburcht veranderd in een fraai slot.
Naast bezichtiging van het kasteel met toren kan ook de schitterende tuin bezocht worden. Tevens is er een tentoonstelling die de wetenswaardigheden laat zien van een aantal stukken uit de collectie van Huis Bergh.
Vertrek is om 12.30 uur vanaf het Mariaplein. Voor vervoer wordt gezorgd. De kosten voor deze excursie zijn 15 euro per persoon. Voor deelnemers die in het bezit zijn van een museumkaart geldt een aangepast tarief. Dit kan bij opgave doorgegeven worden. Uiteraard moet de museumkaart op de dag van excursie wel getoond kunnen worden.
Opgave tot 20 augustus bij Wim Orriëns, tel. 06-53914155, e-mail w.orriens@gmail.com of Martin Bouwmeesters. tel. 06-22186836, e-mail m.bouwmeesters@lijbrandt.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden