Zien en spelen met het onzichtbare

EIBERGEN - Tot en met 14 september is in De Oude Mattheüs in Eibergen (Grotestraat 50) de expositie 'On-zichtbaar..?' te zien. Van woensdag tot en met zaterdag kan de bezoeker kennismaken met de Bathmense fysicus en kunstenaar Arie van 't Riet die er zijn röntgenfotografie exposeert.

In prachtige afbeeldingen is één oogopslag zowel de buiten- als de binnenkant van planten en dieren te zien. Het 'on-zichtbare' inspireerde ook onderzoeker en wetenschapper Kees van der Werf uit Rekken. Hij ontwikkelde objecten waarmee bezoekers en bezoekertjes zelf kunnen spelen met het onzichtbare. Zo kunnen zij met de theremin muziek maken zonder ook maar iets aan te raken of een smiley bevrijden uit de escaperoom. Er zijn geluiden te horen uit de kosmos en ze leren hoe ze van hun smartphone een microscoop kunnen maken en nog veel meer.
De expositie 'On-zichtbaar..?' is te bekijken van 14 tot 16.30 uur. Spelen met het onzichtbare kan nog op de zaterdagen 31 augustus en 14 september, eveneens van 14 tot 16.30 uur. Zie ook de website.

www.pkneibergen-rekken.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden