Spiritueel fietsen in Gescher en Rekken

REKKEN - Altijd zochten mensen ontmoeting en zingeving - iedere generatie met eigen vragen. Ook langs de Berkel komen mensen al eeuwenlang samen om hun geloof en cultuur te delen. In de twee Berkelplaatsen Rekken (NL) en Gescher (D) kan via een circa 15 kilometer lange fiets- en wandelroute kennis worden gemaakt met hedendaagse en historisch spirituele plekken.

Sinds deze week zijn de twee routes te vinden op onderstaande website van het Berkelfestival. Ze zijn daar geplaatst in het kader van dit evenement, dat van 23 tot 25 augustus gehouden wordt in de acht gemeenten langs de Berkel. De kern van de activiteiten ligt dit jaar in de Duitse stad Gescher. Op zaterdag 24 augustus is een groot deel van de spirituele plekken langs de routes van 10 tot 16 uur te bezoeken. In Rekken start de route bij de Antoniuskerk, in Gescher bij de St. Pankratius. Beide kerken liggen in het historische centrum. De routebeschrijving is daar gratis te verkrijgen.
Inwoners hebben met hun spiritualiteit, bedrijvigheid en handel de dorpen langs de rivier door de eeuwen heen gevormd. Initiatiefnemers voor deze manier van kennismaken met de spirituele ontwikkeling in de twee plaatsen zijn Frans Josef Menker uit Gescher en Roel Heij uit Eibergen. De route in Rekken is samengesteld door Henk Sieben uit Rekken, de route in Gescher door Frans Josef Menker. De initiatiefnemers willen eraan bijdragen dat in iedere plaats langs de Berkelroute: zo'n spirituele ontdekkingsroute te beleven valt. Mensen in het Nederlandse deel van de Berkel die dit initiatief willen oppakken kunnen contact opnemen met Roel Heij, e-mail rocoheij@gmail.com of tel. 06-23042960.

berkelfestival.eu/nl/gebeurtenissen
rivierenlandschap.eu/nl/de-berkelroute/

Meer berichten