Nieuw seizoen Jazz at Home start 17 september

Bekende namen spelen in Eibergse kroeg

EIBERGEN - Er staat een nieuw seizoen voor de deur bij Jazz at Home. Mesut Mis van Irish Pub Home heeft samen met jazzpianist Peter Beets voor de komende maanden weer een aantal gerenommeerde professionals uit de wereld van de jazz weten te strikken voor een optreden in de Eibergse kroeg. Een van hen is de bekende saxofonist Hans Dulfer, vader van Candy Dulfer.

Peter Beets, die zijn roots in de Achterhoek heeft, bijt zelf de spits af op dinsdag 17 september. Hij speelt dan met trompettist Ruud Breuls composities uit de tijd waarin Herbie Hancock en Freddie Hubbard een hoofdrol vertolkten. Swingende grooves, improvisaties en samenspel op hoog niveau, in een energiek optreden, waarin de geboorte van jazzfunk gevierd wordt. Jazztrompettist en sessiemuzikant Breuls is sinds 1996 in vaste dienst is bij het Metropole Orkest. Hij speelt er niet alleen in de trompetsectie, maar blaast ook alle solo's voor jazztrompet. Het aantal platen waarop hij als studiomuzikant meespeelt, is nauwelijks te tellen. Hij blijft daarnaast op de jazzpodia optreden en excelleert als solist op de CD Shades Of Brown, een eerbetoon aan de jong overleden trompettist Clifford Brown.
Beets is geen onbekende in Home. Al enkele jaren speelt hij regelmatig samen met andere jazzmusici in het Eibergse café, al dan niet vergezeld van zijn broer en bassist Marius. In het nieuwe seizoen zullen zij ook regelmatig een gastslagwerker uitnodigen.
Op dinsdag 15 oktober is het jazzpodium in Home voor de broer en zus Serierse: Anna zingt en Marcel speelt op drums. Dinsdag 19 november brengt trompettist Teus Nobel een tribute aan Miles Davis.
Voor 18 december staat een eerbetoon aan Deep Purple op de kalender, met Peter Harbers, gitaar en zang, en Willem te Molder, bekend van Boh Foi Toch, zang en basgitaar. Saxofonist Hans Dulfer staat op dinsdag 14 januari op de planken in Home. Voor meer informatie over de optredens kan men een kijke nemen de Facebooksite van Home
De Ierse pub Home is te vinden aan de Kerkstraat 2 in Eibergen.
Alle optredens beginnen 20.00 uur en de entreeprijs is 10 euro.

Meer berichten