Enkele organisatoren van Doe mee Café Neede. (vlnr) Veronica Kasteel, Nienke Maas, Evelien Huijsman, Margriet van der Veer en Miranda Asbroek. Foto: Rob Weeber
Enkele organisatoren van Doe mee Café Neede. (vlnr) Veronica Kasteel, Nienke Maas, Evelien Huijsman, Margriet van der Veer en Miranda Asbroek. Foto: Rob Weeber (Foto: )

Doe mee Café Neede

NEEDE - Neede heeft weliswaar geen station meer, maar de bedoeling is wel dat je eerdaags 'vanaf' Perron8 kunt vertrekken. In samenwerking met Stichting Aveleijn (Miranda Asbroek en Evelien Huijsman), Sportfederatie Berkelland (Nienke Maas), Stichting Muziek en Kunstwijs Berkelland (Joske Elsinghorst), Estinea, Zozijn en Jimmy's (Veronica Kasteel) doen de 'reizigers' iedere maand een halte in Neede aan, waar rondom een gekozen thema van alles te doen is.

Door Rob Weeber

Doe mee Café Neede is speciaal voor jongeren die moeilijk aansluiting vinden. De jongerenbegeleiders voor individuele ambulante begeleiding, woongroepen en zelfstandig wonen zonder begeleiding doen een oproep aan inwoners in Berkelland, cliënten en niet-cliënten. Iedereen die moeite heeft met het vinden van aansluiting is van harte welkom. Speciaal voor hen wordt iedere maand een workshop met een aansprekend thema gehouden. Ieder thema wordt in drie avonden uitgewerkt. Het eerste thema is in september en heet 'Mijn eigen plek'. Hier gaat het om interieurstyling en advies, het versieren van je eigen kamer. Tijdens de drie bijeenkomstavonden rondom dit thema worden de deelnemers geholpen met het ontwerp van een moodboard (collage met sfeerplaatjes), met een plattegrond en tenslotte met woondecoratie. De workshop wordt gegeven door interieurstylist Anja Pegge. Naast de workshopleider is er ook altijd begeleiding vanuit de partners en/of Jimmy's aanwezig. Andere thema's na de maand september richten zich op sport (onder andere bootcamp en zelfverdediging) zwemmen, vloggen, fotografie, kunst, dans et cetera. Doe mee Café Neede is ook bedoeld als een inloopcafé waar men elkaar kan ontmoeten.

Opgeven voor deelname aan Doe mee Café Neede
Wil je meedoen aan de activiteiten van Doe mee Café Neede of wil je gewoon andere jongeren ontmoeten, dan ben je van harte welkom. Je kunt je voor 10 september aanmelden bij Jimmy's aan de Bergstraat in Neede. Iedere avond start om 19.00 uur en is om 21.30 afgelopen. Tijdens de drie avonden per thema zijn er vaste begeleiders aanwezig. Alle bijeenkomsten zijn voorlopig in Neede gepland, maar er wordt niet uitgesloten dat er in een later stadium ook elders in Berkelland activiteiten gaan plaatsvinden. De totale kosten voor deelname per thema (drie avonden) zijn 10 euro. Tijdens iedere avond krijg je wat te drinken.

Meer berichten