Yoga en andere beweegactiviteiten bij Careaz J.W. Andriessen. Foto: PR
Yoga en andere beweegactiviteiten bij Careaz J.W. Andriessen. Foto: PR (Foto: )

Yoga en andere beweegactiviteiten bij Careaz J.W. Andriessen

Wereld Alzheimer Dag in teken van Samen Bewegen

Rondom Wereld Alzheimer Dag, 21 september, besteedt Careaz extra aandacht aan dementie. Het thema is deze keer Samen Bewegen. Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven voor iedereen met én zonder dementie. Het is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat mensen minder snel hulp nodig hebben bij de dagelijkse activiteiten. Bewegen geeft veel mensen bovendien een goed gevoel. Careaz J.W. Andriessen verzorgtdaarom op zaterdagmiddag 21 september gratis workshops Yoga en vele andere activiteiten. Deze activiteiten zijn niet alleen gezond, maar ook gezellig.

Yoga voor iedereen
Yogadocente Eva laat de deelnemers deze middag de kracht van Yoga ervaren. Yoga is een rustige beweegactiviteit waar iedereen aan mee kan doen. Het lichaam ervaren op een plezierige manier en ontspanning zijn het uitgangspunt van de les. De ontspanningsmomenten worden ingevuld met 'mindful snoezelen'; met aandacht voelen aan verschillende materialen en voorwerpen. Er zijn sessies om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Goed ter been of minder mobiel, iedereen kan meedoen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Kom ontdekken
Careaz wil de best mogelijke zorg geven aan mensen met dementie en deelt graag haar kennis en ervaring om zo samen de zorg te delen. Belangstellenden kunnen deze middag ontdekken wat er gedaan wordt voor mensen met verschillende stadia van dementie op het gebied van bewegen.
Men ziet onder andere hulpmiddelen, leert over bewegen in de dagelijkse dingen en dat eten ook bewegen kan zijn. Leerzaam en leuk!

De hele middag bewegen
Doet men liever iets anders dan yoga? Er zijn deze middag van 13.30 tot 16.30 nog vele andere activiteiten bij J.W. Andriessen waar men kennis mee kan maken. Desgewenst kan men ook aan de activiteiten deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan een demonstratie Fingerfood, fietsen op een hometrainer met beeldscherm, schilderen, Jeu de Boules en bewegen op muziek met kleuters en peuters. Het hele programma is te vinden op www.careaz.nl. Ook voor deze activiteiten geldt dat deelname gratis is en aanmelden is niet nodig.

Praktische informatie: Diverse activiteiten: zaterdag 21 september van 13.30 tot 16.30 uur. Met Yoga-sessies: om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur
Locatie: Careaz J.W. Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Gratis entree en aanmelden niet nodig!

Zorgorganisatie Careaz
Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt optimale zorg- en dienstverlening op maat geboden, thuis of dichtbij huis. Vanuit Careaz Thuiszorg staan kleinschalige teams met deskundige medewerkers dag en nacht klaar met persoonlijke verzorging en verpleging. De woonzorgcentra Careaz J.W. Andriessen in Borculo, Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde en Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo bieden verschillende vormen van wonen zoals zelfstandig wonen in een eigen appartement met zorg en ondersteuning daar waar nodig, maar ook kleinschalig wonen in een verpleegunit met behandeling. Verder zijn er appartementen voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Voor nog thuiswonende mensen zijn er dagzorg en diverse diensten zoals personenalarmering. Careaz biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor ontmoeten en activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.careaz.nl.

Meer berichten