Goud in Ierland. Foto: Linda Nieuwenhuis
Goud in Ierland. Foto: Linda Nieuwenhuis

Europees Kampioenschap clubteams voor het eerst gewonnen door Borculoërs

Zilver voor TTV Eibergen

BORCULO - Op het Europees kampioenschap touwtrekken dat plaatsvindt op donderdag 5 tot en met zondag 8 september in het Ierse Castlebar, hebben de mannen van TTV (Touw Trek Vereniging) Heure de eerste prijs gehaald voor clubteams in de klasse tot 680 kilo.

Al eerder hadden zij gewonnen uit een poule van tien teams. Samen met de Engelse club Felton Eccles gingen zij door naar de halve finale. In een andere poule wisten de Valleitrekkers uit Nederland de Felton Eccles te verslaan en dat betekende dat de finale een Nederlands onderonsje werd. De Borculoërs gingen met de gouden prijs ervandoor.

Het is de eerste keer dat men in deze klasse het Europees kampioenschap voor clubteams weet te winnen.
Ook was er een succesje voor een ander Berkellands team : TTV Eibergen won het zilver in de Mix 580 kg klasse achter het Zwitserse Stans Oberdorff.

Heure vertegenwoordigt ook zaterdag 7 september ons land in de 680 kilo klasse en verdedigt dan de in 2017 behaalde Europese titel.

Op zondag komen ze, aangevuld met enkele spelers van TTV Vorden, aan het touw in de 720 kg en de 640 kg klasse, terwijl enkele dames voor het Nationale damesteam in actie komen.
Het 720 kg team verdedigt ook hier de Europese titel, het 640 kg team behaalde de vorige keer zilver.

Meer berichten