Voorbereiding Fysio Eibergen-Boemerang verloopt voorspoedig

EIBERGEN - Fysio Eibergen-Boemerang is druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019. Het team heeft een verandering ondergaan. Voor de groep staat een nieuwe trainer, Theo Klaassen en drie nieuwe speelsters, Aniek van der Bout, Mylaine van der Maas en Vera Bastiani, zijn de open gevallen plekken in het team komen opvullen. Donderdagavond werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen SV Werth uit Duitsland. Deze ploeg speelt in de Regionalliga, maar was een willig slachtoffer voor een bij vlagen al goed spelende Eibergse ploeg. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Een meer serieuze krachtmeting was zaterdag het voorbereidingstoernooi van Kerkemeijer-Gemini in Borculo. De eerste wedstrijd tegen Spivo een 2e divisie ploeg uit Spijkenisse ging gelijk op en werd met 1-1 afgesloten. Daarna een min of meer prestige duel tegen Rosstars uit Rossum Dit team speelde vorig seizoen in de 2e divisie met Fysio Eibergen en promoveerde via PD wedstrijden naar de 1e divisie. In de eerste set zag de ploeg uit Rossum alle hoeken van de zaal en kreeg het geen vat op Fysio Eibergen. De 2e set ging wat meer gelijk op, maar uiteindelijk trokken de Eibergse dames aan het langste eind en werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen.
Hofnar-Bovo uit Aalten, aan het einde van het seizoen 2017-2018 uit de 2e divisie gedegradeerd was geen partij voor Fysio Eibergen en ook deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. De laatste wedstrijd was tegen de gastvrouwen uit Borculo, getraind door Alfred Oonk, oudtrainer van het 1e damesteam uit Eibergen. Gemini komt uit in de 3e divisie, gaf goed partij maar uiteindelijk ging de winst naar Eibergen. Duidelijk werd dat het met de conditie van de dames al wel goed zit, want 8 volledige sets spelen, betekent wel een aanslag op het lichaam.
Theo Klaassen liet alle speelsters zoveel mogelijk spelen, met uitzondering van Vera Bastiani, die geblesseerd is. Hij was zeer tevreden over het vertoonde spel en het debuut van Mylaine en Aniek. Volgende week spelen de dames een driekamp tegen Dash Vorden en Wevo uit Weerselo.
Dan zit de voorbereiding erop en zaterdag 15 september begint het echte werk met een aantal bekerwedstrijden in de Pickerhal. Om 13.00 uur wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen Pegasus, daarna om 14.45 uur tegen een nog onbekende tegenstandster. Deze komt voort uit een beslissingswedstrijd, die ook in Eibergen wordt gespeeld en om 16.30 uur tegen Heva. Een interessant programma voor het team en de supporters van Fysio Eibergen-Boemerang. Na deze 3 wedstrijden wordt meer duidelijk over de sterkte van de ploeg en de vooruitzichten voor het nieuwe seizoen.

Meer berichten