Rolstoeltennissters Smashneede met Esther Vergeer.  Foto: PR
Rolstoeltennissters Smashneede met Esther Vergeer.  Foto: PR (Foto: )

Esther Vergeer Foundation geeft clinic bij Smashneede

NEEDE - Rolstoeltennisster Esther Vergeer is met haar eigen stichting al vijftien jaar actief met het ondersteunen en promoten van rolstoeltennis voor kinderen met een lichamelijke beperking. De zevenvoudig Paralympisch kampioen organiseert regelmatig clinics door het gehele land en laat zo de droom van vele kinderen uitkomen. Sporten kan ook met een handicap en versterkt het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. In Neede is al een paar jaar een groepje rolstoeltennissers actief. Zij hebben hun eigen trainer. Coördinator van de groep rolstoeltennissers is Bob Tetterroo, tevens vader van een van de tennissters. Voor de tweede keer is het gelukt om een clinic via de Esther Vergeer Foundation te regelen.

Door Rob Weeber

"Werken met de Esther Vergeer Foundation' is zeer prettig en professioneel. Zij regelen een hoop zaken, waaronder ook rolstoelen. Het is geweldig om kinderen met een lichamelijke handicap te kunnen laten sporten. Iedere week zie je het plezier ervan afspatten. In het dagelijks leven zijn de meiden zelfs uitgegroeid tot vriendinnen. Neede heeft een regionale binding met rolstoeltennissers. Het is niet nodig dat iemand 24 uur aan de rolstoel gekluisterd is. Ook kinderen die zich (enigszins) zonder stoel kunnen voortbewegen, kunnen hier lid zijn. Wij hebben een rolstoel voor ze."
De clinic (Esther zelf is niet aanwezig) wordt gegeven op zaterdag 21 september van 13.00 – 14.30 uur. Ieder kind met een lichamelijke beperking mag zich opgeven. Rolstoel en racket zijn aanwezig. Sportkleding is gewenst. Na afloop van de clinic is er nog een gezellig samenzijn. Locatie Smashneede: Kronenkamp 8, Neede. Voor meer informatie over Smashneede en rolstoeltennis kan men met Bob bellen: 06-81695185. Opgave voor de clinic bij Smashneede kan via: lorraine@esthervergeerfoundation.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden