Grol - Vios. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl
Grol - Vios. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl

Grol wint in bekerwedstrijd ruim van Vios B

GROENLO - Op zondag 8 september speelden Grol 1 en Vios Beltrum 1 hun tweede bekerwedstrijd, in Groenlo. Het Beltrumse team staat onder leiding van Kevin Vos, oud-trainer van Grol 2. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en deze derby ging dus om de eerste plaats in de poule. Het was ondanks de voorspelde regen, die er uiteindelijk niet kwam, en het bloemencorso in Lichtenvoorde, gezellig druk op sportpark Den Elshof in Groenlo. De gastheren waren voetballend duidelijk de meerdere van de gasten, die wel de score openden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de sponsorcontracten met de nieuwe hoofdsponsor Albert Heijn Wallerbosch en hoofdsponsor Seniorenafdeling Rouwmaat Groep officiëel getekend.Tevens werd de teamfoto gemaakt voor de presentatiegids die eind september verschijnt.

Grol begon met Nick Oude Luttikhuis en Michel Kamphuis in de basis. De wedstrijd begon rustig. Het eerste kwartier waren er geen kansen en het spel speelde zich met name op de helft van Grol af. De eerste kans was dan ook voor Vios en dit leverde ook gelijk een doelpunt op: een vrije trap van de zijlijn werd door Freek Helmers van dichtbij netjes afgerond: 0 – 1.
Na deze achterstand nam Grol het heft in handen. Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Tycho Riteco waren de gevaarlijkste spelers aan Grolkant en waren bij diverse aanvallen betrokken. De eerste waarschuwing was een kopbal van Wouter, die maar net van de lijn werd gehaald. Maar een minuut later was het dan toch raak. Tycho Riteco ging er op links vandoor vanaf de middenlijn en rondde zeer fraai af met een stift over de keeper in het rechterzijnet: 1 – 1. Voor rust verzuimde Grol om op voorsprong te komen. Een kopbal van Wouter werd gered door de keeper en de rebound van Luc ging net naast. Een wippertje van Dudu over de keeper werd van de lijn gehaald. En ook schoten van Mart Zieverink, Myron Baten en Wouter resulteerden niet in een doelpunt.

In de tweede helft gooide Grol het tempo nog verder omhoog. Binnen zeven minuten leverde dit twee doelpunten op. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Luc van dichtbij binnengetikt. Even later scoorde Luc weer na wederom een assist van Wouter die de bal van de achterlijn panklaar teruglegde: 3 – 1. Vios kwam nog wel op 3 – 2 door een cornerbal die door Jurgen Wiegerinck werd binnengekopt, en kreeg ook nog enkele kansen op de gelijkmaker met een schot van Freek Helmers in het zijnet en een schot van Jurgen Wiegerinck net over. Maar Grol nam daarna het heft weer in handen en stelde orde op zaken. Wouter Rexwinkel bekroonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt. De keeper van Vios, Pim Garstenveld, was te laat en Wouter veroverde de bal en tikte beheerst binnen: 4 – 2. Vios werd in de laatste tien minuten helemaal weggespeeld en Luc maakt met zijn derde van de dag de 5 – 2, na een mooie assist van Quint Kristen. Luc had er daarna nog twee kunnen maken, maar een schot rolde te traag richting keeper en een vrije trap vanaf de 16-meterlijn ging rakelings langs de kruising. Het bleef daarom 5 – 2.

Een ruime overwinning voor Grol op buurtgenoot Vios Beltrum dus. Grol verovert daarmee de eerste plaats in de bekerpoule.

Komende zondag 15 september speelt Grol thuis tegen Longa '30 2. Aanvang 14.30 uur.

Gele kaart
Vios B. 1x en Michel Kamphuis s.v. Grol.

Sponsor wedstrijdbal
Snackbar Floor Groenlo

Scheidsrechter
Nick Lammers uit Eibergen

Uitslagen bekerpoule
AD '69 – Grol 2 – 6
Vios B. – Longa '30 2 3 – 0
Longa '30 2 – AD '69 4 – 1
Grol – Vios B. 5 – 2

Meer berichten