Speler van Melktap 1 met een put op hole 7. Foto: PR
Speler van Melktap 1 met een put op hole 7. Foto: PR

Nog plek voor enkele teams ONK Boerengolf

LIEVELDE – Het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf komt terug op de velden waar het ooit allemaal begon, bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt hier het ONK Boerengolf 2019 plaats. Inschrijving staat open voor iedereen maar het kampioenschap biedt een extra uitdaging aan beoefenaars van het gebruikelijke golfspel. Peter Weenink van Kaasboerderij Weenink vertelt: "De spelregels zijn hetzelfde alleen het materiaal is anders dan bij het reguliere golf Kom je skills maar eens laten zien op de greens van Lievelde!".

Boerengolf wordt in tien landen gespeeld

Aan het ONK Boerengolf doen dertig individuele golfers en zo'n zestig teams mee. De spelers komen onder andere uit Duitsland, Canada en Finland. De individuele spelers hebben zich afgelopen winter voor deelname aan dit kampioenschap gekwalificeerd. Deelname aan de teamcompetitie staat open voor iedereen en inschrijven is nog steeds mogelijk via de site. Teams kunnen bestaan uit 3 tot 4 dames, heren, gemixt of jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Voor de fanatiekelingen die graag willen oefenen is daar op zondagochtend 29 september om 10.00 uur en op woensdagavond 2 oktober om 18.30 uur gelegenheid voor.

Programma zaterdag 5 oktober
10.30 uur start individuele spelers voor het NK Boerengolf om de Farmersgolf Int Trofee
13.30 uur start eerste kwalificatiewedstrijden teams voor de Gouden Klomp voor de verschillende categorieën
18.30 uur start feestavond met barbecue en muziek (gratis toegang)

Programma zondag 6 oktober
10.00 uur start kwalificatieronde teams
12.30 uur start finale met 28 teams
17.00 Prijsuitreiking

Inschrijven
Teams kunnen zich nog inschrijven via de website www.boerengolf.nl of www.kaasboerderijweenink.nl.

Twintig jaar Boerengolf
Het is zondag 4 april 1999, op de weilanden van Kaasboerderij Weenink in Lievelde wordt deze eerste paasdag een spel gespeeld waarvan de spelers niet durven te dromen dat het Boerengolf vijf jaar later internationaal gaat. In 2004 wordt het spel op zestig verschillende locaties gespeeld. Het Boerengolf kwam in meerdere media terecht waaronder Life & Cooking, de voorpagina van de Volkskrant en een grote reportage in de Panorama. Tegenwoordig wordt het spel gespeeld in tien landen met meer dan honderdvijftig Boerengolfbanen.


www.boerengolf.nl

www.kaasboerderijweenink.nl


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden