Het gebouw van het Staring College aan de Herenlaan in Borculo. Foto: PR
Het gebouw van het Staring College aan de Herenlaan in Borculo. Foto: PR

Feestelijke opening Monumentendagen bij Staring College

BERKELLAND - Het weekend van 13, 14 en 15 september zijn in heel Berkelland diverse gebouwen geopend in het kader van de Open Monumentendagen. De officiële opening in Berkelland vindt plaats op vrijdag 13 september om 15.00 uur in het gebouw van het Staring College aan de Herenlaan in Borculo, voorheen 'school voor techniek en ambacht' van de LEO-stichting. Thema dit jaar is Wederopbouw.

De Wederopbouw is de periode tussen 1940 en 1965 waarin veel idealen vorm kregen en waarin technieken zijn ontwikkeld voor een nieuwe maakbare wereld. Dit zien we op diverse terreinen terug; in de architectuur, de stedenbouw, de ruimtelijke plannen, maar ook in de landbouw (de ruilverkaveling) en vervoersmiddelen.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de feestelijke opening, Er zijn interessante sprekers uitgenodigd. Voormalig schooldirecteur Theo Frank vertelt over de geschiedenis van de plek van handeling en er is een verhaal over de Wederopbouw door het Gelders Genootschap. Ook zal de erfgoedprijs 2019 door Wethouder Marijke van Haaren worden uitgereikt. Daarna is er gelegenheid voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden