Driekamp Fysio Eibergen - Boemerang

EIBERGEN - In het kader van de voorbereiding op de komende competitie vond afgelopen zaterdag, 7 september, in de Pickerhal een driekamp plaats tussen Fysio Eibergen-Boemerang, VfL Telstar uit Bochum Duitsland en DVO uit Hengelo (G).

De eerste wedstrijd was tegen Telstar. Deze ploeg komt uit in de Duitse Oberliga. Het bleek een goed ingespeelde ploeg met een harde serve en aanval. Fysio Eibergen is nog op zoek naar de vaste patronen. De ploeg is versterkt met drie nieuwe speelsters: Ellis Boomkamp, Merel Peters en spelverdeelster Lize Gaasbeek.
Het spel van Fysio Eibergen was wisselend, goede rally's werden opgevolgd door mindere en diverse afstemmingsproblemen. Lise Gaasbeek moet ook nog wennen aan haar nieuwe teamgenoten. De eerste set ging verloren met 24-26. In de tweede set waren de ploegen meer tegen elkaar opgewassen, maar in de eindfase van de set was Telstar toch te sterk en werd de set met 20-25 verloren. In de derde set kwam het tweede team van Telstar in het veld. In het begin liep Fysio Eibergen dan ook weg van de tegenstander, maar de coach wilde deze set niet verliezen en wisselde zijn sterkste speelsters weer in. Wat onduidelijkheden over een opstellingsfout van Fysio Eibergen werd door de Duitse ploeg uitgebuit en deze set ging met 17-25 verloren.
De tweede wedstrijd was tegen DVO uit Hengelo (G). In alle opzichten een wedstrijd met pikante bijzonderheden. DVO zit in dezelfde competitie als Fysio Eibergen, trainer Kevin Bergervoet heeft het team getraind, Lisa Gaasbeek komt van DVO en tenslotte de trainer van DVO, Frans Jordens, traint het tweede team van Boemerang.
DVO is een jong gretig team, dat met veel energie een goed verzorgd spel speelt. In alle sets was het team uit Hengelo te sterk voor Fysio Eibergen. Ook in deze wedstrijd wisselden goede rally's zich af met mindere en werden de nodige individuele fouten gemaakt. De wedstrijd werd met 3-0 door DVO gewonnen, dat ook de wedstrijd tegen Telstar al met 3-0 zegevierend had afgesloten.
Op 21 september begint de competitie met een thuiswedstrijd in de Pickerhal tegen RIVO-2 uit Rijssen. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden