Leerlingen van de Ariënsschool maken soep met zelf geoogste ingrediënten. Foto: Rob Weeber
Leerlingen van de Ariënsschool maken soep met zelf geoogste ingrediënten. Foto: Rob Weeber

Wijkmoestuin De Berg maakt zich op voor de herfst

Algemeen

NEEDE - Het groei- en bloeiseizoen loopt ten einde en dat betekent dat er weer volop werk in Wijkmoestuin De Berg is. Zoals ieder jaar helpen de kinderen van de Dr. Ariëns Daltonschool om de herfsteditie van de Groei- en Bloeidag weer tot een succes te maken. Het thema dit jaar is 'Klaar voor de herfst'.

Door Rob Weeber

Diverse groepjes leerlingen waren woensdagochtend al vroeg bezig met allerlei activiteiten. Aan de ingang van de tuin stond een kraam waar heerlijke soep werd gemaakt. Voor de eerste keer werden de ingrediënten niet op school aangeleverd, maar mochten de kinderen ze zelf uit de tuin halen. Het resulteerde in prachtige verse groenten en kruiden, waarmee een heerlijk soep stond te pruttelen. De soep werd later op school gegeten. Een ander groepje kreeg uitleg over verschillende soorten mais en mocht zelf popcorn poffen. Maar ook aan de insecten werd gedacht. Het insectenhotel werd opnieuw gevuld met insectenvriendelijk materiaal. Natuurlijk ontbraken ook de bloemstukjes uit eigen tuin niet die later in de wijk worden uitgedeeld.

Op de school zelf waren ook diverse activiteiten. Beweegwijs verzorgde spel en beweging. De appels die jaarlijks in de wijk De Berg worden geoogst, werden voor taart, cake en appelmoes gebruikt. Voor de vogels werden vetbollen gemaakt. Bij het afscheid van groep 8 in 2018 schonken de leerlingen een aardbeienpiramide aan de moestuin. De laatste opbrengst hiervan mocht natuurlijk niet ontbreken. Leerlingen en ouders konden op school van alles proeven. Daarnaast stond er een verkoopkraampje voor groenten en bloemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant