Alexander Jansen. Foto: Lotte Bronsgeest
Alexander Jansen. Foto: Lotte Bronsgeest

Jong muzikaal toptalent bij Podium Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Op zondag 6 oktober om 14.30 uur opent Podium Eibergen zijn nieuwe concertseizoen met een optreden door leerlingen van de Academie Muzikaal Talent (AMT).

De AMT is een opleiding die talentvolle kinderen voorbereidt op een succesvolle studie aan een conservatorium. De leerlingen variëren in leeftijd van 9 tot 19 jaar. Elke zaterdag komen zij in het Utrechts Conservatorium bij elkaar voor theorielessen, koor of ensemblelessen. Ze krijgen wekelijks lessen in hun hoofdvak: viool, piano, cello, klarinet, zang of gitaar - voor elk instrument biedt de AMT mogelijkheden om op hoog niveau les te krijgen. Door het jaar heen worden regelmatig masterclasses en ensembleweekends georganiseerd. Tijdens de verschillende concerten, op locaties door het hele land heen, kunnen de leerlingen podiumervaring opdoen. Veel leerlingen zijn prijswinnaar bij landelijke concoursen zoals het Prinses Christina Concours of het Concertgebouw Concours, en bij internationale concoursen. En daarnaast gaan de kinderen ook nog gewoon naar school.

Zestien Jaar geleden werd de AMT opgericht door de bekende harpiste Erika Waardenburg en haar man Raoul Chênevert. Inmiddels zijn veel oud-leerlingen van de AMT werkzaam als professioneel musicus in binnen- en buitenland. Ook de programmeur van Podium Eibergen, violist Tim Brackman, is oud-leerling van de AMT. Om die reden heeft hij de AMT uitgenodigd om het eerste concert van het seizoen 2019/2020 te verzorgen.

Acht jonge musici, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, zullen het publiek verrassen met een aantrekkelijk gevarieerd programma. Op het programma staan onder meer liederen van Scarlatti en Schubert door de 16-jarige Fook Sars, werken voor piano solo van Bach en Rachmaninoff door Alexander Jansen (14), delen uit het celloconcert van Saint-Saëns en uit de cellosonate van Brahms door respectievelijk Thomas Prechal en Emma Naegele (beiden 14), delen uit vioolsonates van César Franck en Beethoven door violisten Kira van der Woerd (14) en Dora Raykova (16). Pianisten Natasja Douma en Ivan Pavlov nemen de begeleidende pianopartijen hierbij voor hun rekening. Kira vormt samen met Emma en pianist Philip Karmanov (14) bovendien een pianotrio, dat delen uit het bekende Dumky trio van Dvorák zal spelen. Alexander en Thomas sluiten het concert af met composities die ze zelf geschreven hebben. Alexander heeft overigens een bijzondere band met Eibergen: zijn vader is geboren en getogen Eibergenaar, zijn oma en oom wonen in hartje Eibergen.
In de intieme huiskamersfeer van de Brackman Boerderij in Eibergen willen de AMT-leerlingen de bezoekers een onvergetelijke middag bezorgen.
Brackman Boerderij is te vinden aan de Kormelinkbulten 3 in Eibergen. Toegang kost 17,50 euro; tien euro voor scholieren/studenten, en dat is inclusief het programmaboekje en consumpties in de pauze en na afloop. Reserveren noodzakelijk, via info@podiumeibergen.nl of 06-40420320. Er zijn vijftig zitplaatsen, dus het aantal plaatsen is beperkt.


www.podiumeibergen.nl

Thomas Prechal. Foto: B-Visuals

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant