Themamiddag van Seniorenraad Berkelland

BERKELLAND - De Seniorenraad Berkelland houdt een themamiddag op donderdag 3 oktober in HCR Prinsen in Haarlo, aanvang 14.00 uur. Het onderwerp van deze middag is 'Personenvervoer in en buiten Berkelland'.

Het is zo gemakkelijk om in de auto te stappen die voor de deur staat, maar wat gebeurt er als dit niet meer kan of niet meer mag? Verlopen rijbewijzen, wachten op een nieuw rijbewijs, of gebruik van medicijnen waarmee het verboden is om nog zelf in de auto te rijden. Steeds vaker hoort de Seniorenraad van inwoners van Berkelland, dat ze plotseling zijn verstoken van eigen vervoer en gebruik moeten maken van openbaar vervoer. Soms heeft men een indicatie nodig, om gebruik te mogen maken van een gereduceerd tarief, zonder indicatie kan men ook overwegen eens gebruik te maken van de Vlearmoesbus of de Naoberbus. In de bijeenkomst worden vragen beantwoord als hoe werkt het openbaar vervoer, kaartje kopen, hoe doe ik dat, kan ik in de bus nog contant betalen? Maar ook voorlichting over wat er wordt aangeboden op het gebied van openbaar vervoer in de regio.
Er zijn voorlichters aanwezig, die u op weg kunnen helpen, leden van Voormekaar Teams, van ZOOV en vrijwilligers van vervoersdiensten zoals de Vlearmoesbus, Naoberbus of Electrocar.
Men kan persoonlijk met hen in gesprek, maar het is ook mogelijk om vragen schriftelijk te stellen.
Er is koffie of thee bij binnenkomst en in de pauze wordt een gratis drankje aangeboden.
Iedereen is welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden