Rob en Erzsike overhandigen Martijn (l) het beeld van Herman Wansing. Foto: Rob Weeber
Rob en Erzsike overhandigen Martijn (l) het beeld van Herman Wansing. Foto: Rob Weeber (Foto: )

Beeld voor KiKa Extreme Challenge van Martijn Lievestro

NEEDE - Needenaar en sportman Martijn Lievestro heeft zich een nieuw doel gezet. Hij wil in augustus 2020 meedoen aan een halve triatlon voor het goede doel, de KiKa Extreme Challenge. Om mee te kunnen doen, dien je je in te schrijven voor een bepaald sponsorpakket. Martijn koos het pakket van 4.750 euro en is sindsdien druk doende om het geld bijeen te krijgen voordat de challenge van start gaat. Speciaal voor dit doel schonken Rob Wansing en zijn vriendin Irzsike een beeld van kunstenaar Herman Wansing om te veilen.

Door Rob Weeber

Martijn is in het dagelijks leven manager en trainer bij Anytime Fitness in Neede. De triatlon is geen onbekende voor hem, hij liep vorig jaar in Zürich al een halve. Voor KiKa moet hij 2 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen, een halve marathon. "Hoe meer verhalen ik las, hoe meer gedreven ik werd om mee te doen. Kanker is een rotziekte en moet de wereld uit. Per jaar hebben 100.000 mensen een vorm van kanker. Nu nog is zo'n 75% van de gevallen te genezen, maar ze willen naar 95%. Daarvoor wil ik me inzetten. Een dochter van een goede vriendin van mij heeft drie jaar gevochten. Ze is er bovenop, maar de 'littekens' zullen nooit meer overgaan. Ik zag dit jaar ook Eibergenaar Tom Klein Luchtenbelt meedoen aan de KiKa extreme challenge en toen wist ik het zeker Het vergt veel inspanning en alles moet naast mijn normale baan gebeuren, maar ik krijg veel positieve reacties en gelukkig ook giften. Een ervan was bijvoorbeeld een borstcrawl workshop, handig om mijn zwemprestaties te verbeteren."
Needenaar Rob Wansing en zijn vriendin Irzsike schonken Martijn spontaan een beeld van kunstenaar Herman Wansing. De bedoeling is dat het geveild wordt en de opbrengst naar de challenge gaat. Vrijdagmiddag werd het beeld overhandigd. Het is een roestvaststalen beeld, getiteld 'samen'. Het stelt een vrouw met foetus voor, staande op een hardstenen sokkel. Kunstenaar Herman Wansing is trots op de geste van zijn zoon. Het beeld is een collectors item uit zijn oeuvre. Juist door de eenvoud en geringe omvang worden de schoonheid en zeggingskracht van het beeld benadrukt. Samen verwijst ook naar de samenwerking tussen KiKa en de sporters. Hij hoopt dat er een passende prijs voor geboden wordt. De datum van de veiling is nog niet bekend. Wie KiKa en de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt, kan Martijn ondersteunen in zijn poging deel te nemen aan de halve triatlon. Martijn heeft een speciale webpagina waarop meer te vinden is over zijn ambitie. Sponsoren bovendien kunnen hier hun bijdrage leveren.


www.kikaextreme.nl
zoeken op Martijn Lievestro

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden