Uiteraard is Bas de Stofjas er ook weer bij. Foto: PR
Uiteraard is Bas de Stofjas er ook weer bij. Foto: PR (Foto: )

Tante Rikie in Beltrumse tonne

BELTRUM - Dit jaar zoeken de Belhamels het in hogere sferen en is 'the sky' zeker niet 'the limit'. Dat geldt zeker voor het 51e Prinsenpaar van de Beltrumse carnavalvereniging. En met de buutavonden in het vooruitzicht maakt Beltrum zich zo langzamerhand weer op voor een mooi en daverend carnavalsjaar.

Waren er afgelopen zomer op Schiphol nog problemen met de brandstoftoevoer, in het Belhamelshoes zal de 'brandstof' voldoende voorradig zijn. Dit jaar hebben de buutavonden van de Belhamels, vrijdag 1 en zaterdag 2 november, voor het eerst een thematisch karakter. "Hoe dat precies gaat uitpakken? Dat zullen we zien, maar dat het twee bijzondere avonden gaan worden dat staat vast," aldus de piloten Ad en John. "Met 'B.A.S. On Air' als thema krijgen de buutavonden in Beltrum dit jaar een nieuwe en verrassende wending. En zullen we zien waar vlucht ADHD11 uiteindelijk zal landen. Of wordt het toch een noodlanding? Wees op alles voorbereid, maar vrees niet."

Bas de Stofjas
Tijdens de buutavonden in Belhamelshoes zaal Spilman maakt hoogvlieger Bas de Stofjas, vorig jaar nog benoemd tot erelid van de Belhamels, uiteraard ook weer zijn opwachting. Met beide benen op de Beltrumse grond. Althans, als hij door de strenge beveiliging en het fouilleren komt. Datzelfde geldt voor Tante Rikie (Chiara Monasso), met haar weet je het ook maar nooit. En had hij vorig jaar nog zijn vlucht gemist, dit jaar is hij er wél bij, Ernest Beuving. Dit alles zal waarschijnlijk leiden tot een hoop hilariteit. Beuving maakt zowel solo als in het trio, met Thijs Kemperink en André Manuel, in 'Een echte Tukker is geen motherfucker' furore in vele uitverkochte theaterzalen in Oost Nederland.

Aan het eind van de vrijdagavond wordt het huidige prinsenpaar, Prins Hans de Tweede en zijn Adjudant Ronald, op ludieke wijze 'afgevoerd'. Op de zaterdagavond is er de onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Dit komende prinsenpaar werkt momenteel hard aan de laatste voorbereidingen. De eerste hint is dan ook: 'Ziej hebt de handen d'r vol an'.

Kaartverkoop
Op zaterdag 19 oktober vindt vanaf 17.00 uur de voorverkoop van de toegangskaarten van de buutavonden plaats bij café Spilman. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. Inchecken kan vanaf 19.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden