Organisator Marijn Visser met de deelnemende leerlingen. Foto: PR
Organisator Marijn Visser met de deelnemende leerlingen. Foto: PR (Foto: )

Scholieren leren van kofferbakverkoop

EIBERGEN - Leerlingen van het Assink Lyceum, Staring College en Zone College uit Berkelland hebben afgelopen zaterdag 5 oktober kennis kunnen maken met het ondernemerschap. Zij namen deel aan de kofferbakverkoop, die in samenwerking met de Berkellandrally werd gehouden bij het openluchttheater In Eibergen.

De 25 leerlingen verkochten onder meer autodrop, paddenstoelen, tweedehands spullen en kleine zelfgemaakte hapjes. Diverse bijzondere auto's op het terrein gaven een rallysfeer. Zo stond er vanuit het profiel Mobiliteit en Transport van het Staring College een door de leerling zelfgemaakte Burton. En had het Assink Lyceum een originele legertruck waarmee bezoekers op de foto konden. Het Zone College koos voor een groen accent door planten en zelfgemaakte bloemstukken te verkopen.
De kofferbakverkoop is georganiseerd door de werkgroep Werkgelegenheid, Scholing & Bedrijf vanuit het Platform Berkelland en is gericht op een zichtbare samenwerking tussen scholen en bedrijven uit Berkelland. De gezamenlijke opbrengst van het project komt geheel ten goede aan de 'jonge leerling-ondernemer'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden