Vlotte winst Fysio Eibergen-Boemerang

EIBERGEN - De dames van Fysio Eibergen-Boemerang gaan door met winnen. Na twee 3-2 zeges werd afgelopen zaterdag SSS-2 uit Barneveld met een 4-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Met Mirjam Wentink-Hahné weer terug in de gelederen werd SSS van meet af aan onder druk gezet. Goed serveren en verzorgd veldspel zorgden ervoor dat de Barneveldse volleybalsters in de eerste set geen schijn van kans hadden. Merel Peters liet op de mid-positie zien, dat zij een goede vervangster is van de inmiddels gestopte en eveneens uit Rekken afkomstige Roeyel Koldeweij. Een ace van Mylaine van der Maas besliste de eerste set (25-12).
In de tweede set slopen er wat slordigheden in het Eibergse spel, maar al snel werd orde op zaken gesteld. Het jonge team van SSS werd door een sterke serve-serie van Mylaine van der Maas van het veld gespeeld en met 25-09 werd deze set gewonnen. De derde set was een kopie van de tweede. Fysio Eibergen-Boemerang was op alle punten beter dan SSS, ook in de rally's. Het Barneveldse verweer was gebroken en de koppies van de SSS-speelsters gingen naar beneden: met maar liefst 25-05 werd deze set verzilverd.
In de vierde set ging vooral Isa Frank door met scoren. Toch had Fysio Eibergen last van de eigen gemakzucht, waardoor SSS in staat was om een tijdje in de score mee te gaan. Maar ook nu werden de bordjes weer op tijd verhangen en met een rake klap maakte aanvoerster Fleur Wieggers een einde aan de set en de wedstrijd: 25-16 en dus 4-0 winst voor Fysio Eibergen-Boemerang.
Trainer-coach Kevin Bergevoet toonde zich tevreden over het verloop van de eerste wedstrijden maar heeft toch een paar kritische aantekeningen. Zo vindt hij dat de eerste wedstrijden niet met 3-2 maar met 3-1 gewonnen hadden moeten worden. Het zit hem vooral in het nog ontbreken van een killersmentaliteit, aldus Kevin. "De meiden moeten leren een wedstrijd af te maken. Daarbij mogen ze fouten maken, maar winst moet de focus zijn, daar trainen en coachen we op".
De competitie ligt nu een paar weken stil, vanwege de herfstvakantie. Op 2 november wacht de uitwedstrijd in Mariaparochie tegen Krekkers, nummer 6 op de ranglijst. Het begint om 14.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden