Er valt veel te griezelen in Eibergen. Foto: PR
Er valt veel te griezelen in Eibergen. Foto: PR (Foto: )

Eibergen gaat weer griezelen

EIBERGEN - Het wordt eind deze maand nog griezeliger in Eibergen dan in de afgelopen twee jaar. Het is nu niet alleen eng op de vrijdagavond: de zaterdagmiddag komt erbij met een najaarsmarkt in het teken van herfst en Halloween.

Op vrijdagavond 25 oktober begint het voor kinderen van 6 tot 11 jaar met een o zo spannende griezeltocht door het centrum. Het eerste jaar deden er 350 kinderen mee en vorig jaar al 450. De organisatoren zijn benieuwd hoeveel kinderen het dit jaar aandurven om mee te wandelen en spoken, heksen en andere griezels te trotseren. De ondernemers delen iets leuks of lekkers uit. Polsbandjes voor deelname aan de tocht zijn tot en met 22 oktober voor 1,50 euro te koop bij Eeks in de Kluiversgang. Maar op is op.
Het succes van het eerste Griezelbal, vorig jaar, heeft voor een herhaling gezorgd. Deze disco-avond voor 12+ is eveneens op de vrijdagavond, van 21.30 tot 0.00 uur bij het Muldershuis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij Harry's snackcounter.
Maar dit jaar wordt er ook op zaterdag gegriezeld. Op 26 oktober van 12 tot 17 uur is er een najaarsmarkt. Er komt een groot griezel-springkussen en de kinderen kunnen leuke spelletjes doen of griezelig geschminkt worden. Hier en daar lopen engerds door het centrum te dwalen, de winkels en de straten zijn in griezelige sferen, er zijn verschillende zang- en dansoptredens, en bij de kraampjes zijn herfstige bloemstukjes, warme truien, lekkere dingen en nog veel meer te koop. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar.
Verder is er de herfstproeverij: een kook/bakwedstrijd met herfstige gerechten en baksels. Deze worden beoordeeld door een deskundige jury en de winnaar krijgt een mooie prijs. Wie zich een echte ster in de keuken voelt en over het perfecte herfstrecept beschikt kan zich opgeven. En wie denkt de grootste, gekste, mooiste pompoen te hebben gekweekt kan deze laten keuren. Ook hier is een mooie prijs mee te winnen.
Aanmeldingen voor een marktkraam, de proeverij en de pompoenkeuring mogen via e-mail naar griezelenineibergen@hotmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden