Cursus Opvoeden&Zo maakt opvoeden net wat makkelijker

REGIO - "Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik zorgen, dat het thuis weer gezellig is met de kinderen?" Iedere ouder worstelt wel eens met dit soort opvoedvragen. Want kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Opvoeden & Zo, voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar.

De cursus bestaat uit vijf avondbijeenkomsten, steeds van 19.00 tot 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start op donderdag 31 oktober (vervolgbijeenkomsten: donderdag 7 november, woensdag 13 november en donderdag 21 en 28 november). De bijeenkomsten zijn bij De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen.

Niet de enige ouder
Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: "Naast de handige tips van de begeleiders en andere ouders, vond ik het vooral fijn te ontdekken dat ik niet de enige ouder ben die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van de kinderen. Natuurlijk, soms moet je streng zijn en ongewenst gedrag corrigeren. Maar tijdens de bijeenkomsten stond het stimuleren van goed gedrag voorop en daar hebben we als gezin veel profijt van gehad. Het is echt gezelliger geworden thuis."

Op maat
Tijdens de bijeenkomsten kunnen allerlei onderwerpen worden besproken. Denk aan aandacht geven en prijzen, grenzen stellen en het maken van afspraken met je kind, bijvoorbeeld over beeldschermgebruik en bedtijd. Het uiteindelijke programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Gratis cursus
Ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan de cursus Opvoeden & Zo. De bijeenkomsten worden begeleid door Sarah Pelgrim van Sensire en Marianna Jonge Vos van MEE Oost-Gelderland. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht op de webiste.

Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.


preventieplatformjeugd.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden