Nacht van de Nacht in Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de vijftiende keer georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties (NMF), en wel op op zaterdag 26 oktober. Traditioneel op de laatste zaterdagavond en –nacht van oktober, waarop de klok een uur teruggaat en de nacht een uur langer is. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. De afgelopen 100 jaar werd Nederland maar liefst zo'n 125 keer lichter. Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost niet alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten. Dit jaar sluiten ook de Berkelschippers uit Eibergen zich aan bij de activiteiten van de Nacht van de nacht. Van 20.00 tot 22.00 uur kan er gevaren worden met een Berkelzomp op de Berkel.
Met name op de oude neventakken van de Berkel waar door overhangende bomen en takken de duisternis en de rust nog intenser beleefd kan worden.
Er wordt gestart vanaf de haven in Eibergen aan de Wemerdijk.
Kaarten à vijf euro per persoon zijn te koop bij het Toeristisch Informatiepunt Eibergen. Aanmelden: tel. 0545471911.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant