Een nat pak hoort er soms bij. Foto: Rob Weeber
Een nat pak hoort er soms bij. Foto: Rob Weeber (Foto: )

Survivalrun Neede legt lat stukje hoger

NEEDE - Vele honderden sporters hebben zich afgelopen zondag kunnen uitleven bij de Survivalrun in Neede. Het was de 27ste editie van deze sportieve uitputtingsslag.

Hoewel de survivalsport in Neede al dertig jaar aan de weg timmert, zorgde de komst van survivalvereniging D'ran in 2017 voor een nieuwe groeispurt. Inmiddels heeft de vereniging zo'n tweehonderd leden. Het begon in 1990 in natuurgebied 't Vleer, bij het oude zwembad. De activiteit was afgekeken van het tv-programma 'Survival of the Fittest'. Sinds die tijd is de sport alleen maar gegroeid. De start was bij Natuurpark Kronenkamp en als vanouds waren er grote uitdagingen rond de Hofmaatvijver, waar de helden op een laatste krachtinspanning werden 'getrakteerd'.
Voorzitter van Stichting Survivalrun Neede is de al jaren in de survivalsport actieve Arnold Timmer. Hij legt uit wat de 27ste KMG Survivalrun Neede zo bijzonder maakt. "Het werd tijd voor wat aanpassingen, vonden we. Wat het parcours betreft hebben we wat meer combinatiehindernissen gemaakt. Een van de mooiste ligt in het beukenbos bij de Needse Berg. Ook de uitkijktoren hebben we dit jaar opgenomen in het parcours. Het niveau van deze run is omhoog gegaan, maar we willen ook laten zien hoe mooi Neede en omgeving is."
"Ook de finish is aangepast. Zo zwemmen we de vijver in tegengestelde richting over. En op het veld langs de weg is voor het eerst een tent neergezet, waar deelnemers, begeleiders en toeschouwers een plekje kunnen vinden en waar bovendien van alles te krijgen is voor de inwendige mens. Zo hopen we de sfeer nog meer te verhogen. Tenslotte wil ik nog graag de vrijwilligers bedanken, zo'n 250 man. Zonder hen is dit niet mogelijk", aldus Arnold Timmer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden