Fennie van Westerhuis werd in het zonnetje gezet. Foto: PR
Fennie van Westerhuis werd in het zonnetje gezet. Foto: PR (Foto: )

Fennie ere-vrijwilligster Brandwonden Stichting

RUURLO - De Brandwonden Stichting heeft Fennie van Westerhuis in het zonnetje gezet omdat ze zich al 25 jaar inzet als collectant voor dit goede doel. Vanwege deze geweldige mijlpaal werd ze benoemd tot ere-vrijwilligster. Op maandag 14 oktober, tijdens het inzamelen van de collectebussen, werd ze verblijd met de zilveren Hermansspeld, vernoemd naar de oprichter prof. dr. Rudy Hermans.

In de week van 6 tot en met 12 oktober collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Ruurlo gingen de collectanten langs de deuren. Zij haalden samen een bedrag van 3229,56 euro op. De opbrengsten van de collecte stellen de Stichting in staat om het werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.
De Stichting kwam er door de droom van Rudy Hermans: zijn brandwondenpatiënten moesten genezen. En nu zet de Brandwonden Stichting zich in om brandwonden te voorkomen, de genezing van brandwonden verder te verbeteren, en mensen met littekens net psychosociale nazorg en begeleiding verder op weg te helpen, op weg naar een littekenvrije toekomst. Dat is mede bereikt dankzij de geweldige inzet van vrijwilligers zoals Fennie van Westerhuis.
Ernstige brandwonden kunnen een heel leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms zelfs niet voor vol aangezien. Maar gelukkig staat de Brandwonden Stichting hen al meer dan veertig jaar bij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden