Sven (uit Borculo, links) en Lenn (uit Ruurlo). Foto: PR
Sven (uit Borculo, links) en Lenn (uit Ruurlo). Foto: PR

Prijzenregen voor judoka's Nippon Judo Achterhoek

Algemeen

BERKELLAND - De sporthal van Hogeschool Windesheim was vorige week het decor van het 8e IJssel-Vecht Judotoernooi en het 3e IJssel-Vecht Opstap Judotoernooi. In totaal kwamen bijna 600 deelnemers uit Nederland, Duitsland en Engeland op de mat om de ereprijzen te verdelen.

Van Nippon Judo Achterhoek deden er zestien judoka's mee aan dit goed georganiseerde toernooi. Maar liefst twaalf judoka's mochten een beker mee naar huis nemen. Bij het opstaptoernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka's met een witte of gele band werden Ise Boode (Ruurlo), Sven Ligtenbarg (Borculo) en Milan Notten (Borculo) knap tweede in hun klasse. Lenn Plekkenpol (Ruurlo) behaalde eveneens het podium en met een derde plaats. Een vierde plaats was weggelegd voor de judoka's Jorian Groot Bruinderink (Zelhem) en Younes Tuzani (Lochem).
Bij het reguliere toernooi mochten na veel mooie partijen Niek Geleijnse (Ruurlo), Fabienne Enklaar (Lochem) en Isabelle Enklaar (Lochem) plaatsnemen op het hoogste podium en het goud in ontvangst nemen. Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde), Jaidy van der Horst (Lochem) en Olivier Bloemendaal (Vorden) behaalden een tweede plaats. Een derde plek was er voor Rien Boomkamp (Eibergen).

Links Rien Boomkamp uit Eibergen met zijn beker. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant