Een foto van de eerste leden van Crescendo. Foto: PR
Een foto van de eerste leden van Crescendo. Foto: PR

Crescendo geeft lustrumconcert

Algemeen

NEEDE- Muziekvereniging Crescendo bestaat 120 jaar en geeft een lustrumconcert op zondag 10 november vanaf 14.30 uur in de sporthal in Neede.

Op Tweede Kerstdag 1898 richtten de heren G.J. Neurink, G.J.H. ten Hoopen, G. Neurink en H.J. Wevers muziekvereniging Crescendo op in Neede.

G.H.J. ten Hoopen, een van de oprichters, zei er in 1968 het volgende over: "Kijk, in die tijd was er van vakantie, zoals je die nu kent, geen sprake. Alles moest dus gebeuren op dagen die je niet hoefde te werken. Tweede Kerstdag was nu eenmaal zo'n dag, vandaar."

Nu, 120 jaar later, staat de vereniging er graag bij stil dat de vereniging nog steeds bestaat. Na een gezellige feestmiddag en -avond voor de leden afgelopen zomer wordt dit lustrum natuurlijk ook muzikaal gevierd. Dat gebeurt tijdens een concert op zondagmiddag 10 november. Het concert kreeg als titel mee: 'The Best of Crescendo'.

De drumfanfare onder leiding van André Floors opent het concert. Ook de slagwerkgroep, aangevuld met de jeugdslagwerkgroep, ontbreekt niet. Na een korte pauze is het orkest onder leiding van Hans Schippers aan de beurt.

Het concert begint om 14.30 uur in de sporthal in Neede. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Voor donateurs is de entree gratis op vertoon van de donateurskaart. De overige bezoekers betalen vijf euro per persoon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant