Er is bijvoorbeeld informatie over bedrijventerrein De Russchemors te vinden. Foto: Rob Weeber
Er is bijvoorbeeld informatie over bedrijventerrein De Russchemors te vinden. Foto: Rob Weeber

Gemeente Berkelland introduceert Bedrijvenatlas

BERKELLAND - Als tweede Gemeente na Rijssen-Holten introduceert Berkelland de Bedrijvenatlas. De Bedrijvenatlas is de wegwijzer voor bestaande en nieuwe ondernemers wat betreft hun ideale ondernemerslocatie. Dat kan nieuwe vestiging (kavel) zijn, nieuw- of verbouw bij bestaande vestiging, uitbreiding , huur et cetera. Het vernieuwende aan de Bedrijvenatlas is dat ondernemers direct toegang hebben tot alle relevante vestigingsinformatie voor de Berkellandse bedrijvenparken.

Door Rob Weeber

De Bedrijvenatlas is ontwikkeld door het bedrijf IDgis in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en vanaf 4 november ook beschikbaar voor de gemeente Berkelland. IDgis maakt gebruik van GeoDropln, een clouddienst waarbinnen alle brondata altijd up to date wordt opgehaald en aangeleverd. Die bronnen zijn bijvoorbeeld het kadaster en de Kamer van Koophandel. Daarnaast bevat de atlas interne data, afkomstig van de gemeente zelf. Dergelijke data betreffen bijvoorbeeld bestemming en milieu. Met de ontwikkeling van de App die straks bereikbaar is via de gemeentelijke site, legt de gemeente een rode loper uit ter versterking van haar economisch beleid zoals vastgelegd in de nieuwe Economische Agenda. De Bedrijvenatlas is tevens een ondersteuning van Team EZ, het eerste aanspreekpunt als het om zaken als vestigingsbeleid gaat. Na raadpleging vooraf van de Bedrijvenatlas is de ondernemer beter geïnformeerd waardoor afstemming met Team EZ sneller en efficiënter kan verlopen.

Wie de site van Berkelland bekijkt, ziet dat de bezoeker stap voor stap op eenvoudige wijze wordt meegenomen in zijn zoektocht. Het begint bij de keuze voor een type pand, waarna koop of huur wordt gevraagd. Vervolgens wordt de gemeentelijke kaart getoond met daarop de beschikbaarheid, ligging, kadastrale grootte et cetera. Ook worden op aangeven de overige bedrijven, ingedeeld naar branches, en voorzieningen getoond. Ten slotte is hier de informatie over Team EZ te vinden. Voor Berkelland geldt dat de Bedrijvenatlas per 4 november beschikbaar is via de website van de gemeente Berkelland.


www.gemeenteberkelland.nl/Ondernemers

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden