Het echtpaar Onstein-Annevelink bekijkt de bloemen die zij van burgemeester Joost van Oostrum hebben gekregen. Foto: Rob Stevens
Het echtpaar Onstein-Annevelink bekijkt de bloemen die zij van burgemeester Joost van Oostrum hebben gekregen. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Zestig jaar getrouwd

EIBERGEN - Donderdag was het echtpaar Onstein-Annevelink zestig jaar getrouwd. Sinds hun huwelijk wonen Han en Dinie in het ouderlijk huis van Dinie aan de Haaksbergseweg in Eibergen. Han is 90 jaar en Dinie 85 jaar. Vrijdag feliciteerde burgemeester Joost van Oostrum het paar namens de gemeente en overhandigde hen een mooi boeket bloemen.

Door Rob Stevens

Het huis is vrijdag niet moeilijk te vinden. De deur is versierd met een groene boog met witte papieren bloemen. "De buurman had toevallig nog een boog op zolder liggen", zegt Han. Zestig jaar geleden trouwden Han en Dinie in Eibergen. Het huwelijksfeest was in Rekken, in café Oldenhof. De plaats waar Han vandaan kwam. Het café bestaat al lang niet meer. Dinie kwam uit het buitengebied van Haaksbergen. Na hun huwelijk trokken ze in het ouderlijk huis van Dinie aan de Haaksbergseweg. De vader van Dinie werkte bij leerlooierij Prakke, iets verderop. Hun huis was ook van Prakke. Han werkte bij de meubelfabriek van Groot Landeweer en Dinie in de kettingkastenfabriek in Eibergen.
Er is veel natuurlijk veel veranderd in die tijd. Het Tolhuis dat aan de overkant van de weg pal tegen het fietspad stond is in 1978 afgebroken. De N18 voor hun huis hebben ze in de loop der jaren steeds drukker zien worden. Han: "Maar sinds de nieuwe weg er ligt is het weer een stuk rustiger geworden. Er is vooral veel minder vrachtverkeer." Zestig jaar huwelijk is het waard gevierd te worden. En dat is inmiddels gebeurd. In café de Klok in Eibergen, vrijdagmiddag, met familie, buren en vrienden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden