Sint Nicolaas komt met zijn pieten op 16 november naar Neede. Foto: PR
Sint Nicolaas komt met zijn pieten op 16 november naar Neede. Foto: PR (Foto: )

Sint op 16 november in Neede

NEEDE - De Needse kinderen kijken er vast al naar uit, maar zij moeten wachten tot zaterdag 16 november: Sinterklaas komt op die dag aan in Neede.

Om ongeveer 14.30 uur wordt de goedheiligman verwacht. Na zijn aankomst begint hij zijn rondgang door Neede op de hoek bij Juwelier Clary en Deco-Home Hondelink. De Sint en zijn pieten, onder wie dit jaar voor het eerst twee glutenvrije pieten (herkenbaar aan hun schorten), gaan dan onder begeleiding van Vlot Zat te voet via de Borculoseweg en de Oudestraat naar 't Raedhuys. Hier vindt op het balkon de officiële ontvangst van de Sint plaats door een afgevaardigde van de gemeente Berkelland.
Na de ontvangst is er voor de kinderen bij Grand Café De Hofmaat ruim de gelegenheid om de Sint een handje te geven en samen met hem en de pieten op de foto te gaan. Zij kunnen de goedheiligman daar ook de kleurplaat geven die ze op school gekregen hebben. Maar ook Blokker neemt namens Sinterklaas de kleurplaten in ontvangst. En wie weet belt de Sint dan wel dat de kunstenaar in de dop een prijs heeft gewonnen.
Het gehele programma duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden