Pop-up Leesclub in bieb Ruurlo en Groenlo

Algemeen

RUURLO/GROENLO - De maand november staat in de Nederlandse Bibliotheken in het teken van 'Nederland Leest'. Dit jaar staat het boekje 'Winterbloei' van Jan Wolkers centraal. De Bibliotheek Oost-Achterhoek geeft dit boekje cadeau én houdt op dinsdag 26 november (van 19.30 tot 21.30 uur) in twee vestigingen (Ruurlo en Groenlo) een zogenaamde Pop-up Leesclub, waar het boekje van Wolkers besproken wordt. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Nederland Leest
1 november is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start gegaan: 'Nederland Leest', met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft de Bibliotheek Oost-Achterhoek tijdens 'Nederland Leest' cadeau aan al haar bezoekers (zolang de voorraad strekt).
De geschenkbundel Winterbloei is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto's van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius en Nederland Leest-ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord. Het boekje is als cadeautje voor leden en bezoekers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek te verkrijgen in alle vestigingen, zolang de voorraad strekt.

Pop-up Leesclub
Binnen de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn een aantal leeskringen actief. Wie het ook leuk lijkt om eens samen over een gelezen boek te praten? Kom dan eens sfeer proeven tijdens de 'Nederland Leest Pop-up Leesclub'. Op 26 november organiseert de Bibliotheek in haar vestigingen in Ruurlo en Groenlo een 'Pop-up Leesclub', waar onder leiding van een ervaren leesclubbegeleider het boekje van Wolkers besproken zal worden. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden wordt wel erg op prijs gesteld en kan op www.oostachterhoek.nl/popupleesclub

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant