Start vragenlijst over Berkelland in Balans

Vragenlijst Berkelland in Balans

Op zoek naar ideeën en de mening van inwoners

BERKELLAND - Hoe blijft de gemeente Berkelland ook in de toekomst financieel gezond? Het proces dat daarbij hoort noemen we Berkelland in Balans. Een onderdeel van het proces is dat we onze inwoners vragen waar de gemeente ombuigingen moet zoeken. De vragenlijst over Berkelland in Balans is vanaf vandaag tot 30 november digitaal in te vullen. In BerkelBericht van 13 november staat de vragenlijst ook afgedrukt en kan op papier ingevuld worden en opgestuurd.

Op zoek naar 3,5 miljoen euro
Zoals het er nu naar uitziet en als er geen maatregelen worden genomen, dan heeft de gemeente in het jaar 2023 een tekort van 3,5 miljoen euro. In het procesplan Berkelland in Balans staat dat de gemeente met iedereen samen op zoek gaat naar deze maatregelen. Dat kan zowel door te bezuinigen, dingen anders te doen of helemaal niet meer te doen. Ook kunnen de inkomsten mogelijk worden verhoogd. Uiteraard wordt ook gekeken naar de gemeentelijke organisatie die de taken moet uitvoeren.

Benieuwd
In Berkelland doet men dingen graag samen. Daarom wil de gemeente ook weten wat de inwoners van Berkelland vinden. Via de vragenlijst worden ze gevraagd in welke werkgebieden de gemeente bezuinigingen moet zoeken.

Digitaal en op papier
Vanaf vandaag kunnen inwoners van gemeente Berkelland de vragenlijst digitaal invullen. De vragenlijst is te vinden op www.gemeenteberkelland.nl ? Vragenlijst Berkelland in Balans. Als het niet lukt om het digitaal in te vullen, is het mogelijk om de vragenlijst, die 13 november afgedrukt staat in BerkelBericht op papier in te vullen en op te sturen. Dat kan in een envelop zonder postzegel naar: Moventem, Antwoordnummer 39, 7200 VB Zutphen. De ingevulde papieren vragenlijst mag ook ingeleverd worden bij het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo, vóór het einde van deze maand.

Hulp nodig
Wie graag hulp wil bij het invullen van de vragenlijst, kan op dinsdag 19 en dinsdag 26 november tussen 10.00 en 12.00 uur op de volgende plaatsen: - Borculo: gemeentehuis, Marktstraat 1; Eibergen, De Huve, Grotestraat 52; Neede: Grand café De Hofmaat, Hofmaat 4; Ruurlo, Bibliotheek, Dorpsstraat 74.

5.000 inwoners krijgen brief
Alle inwoners kunnen meedoen en de vragenlijst invullen. Naast het inwonerspanel 'Berkelland Spreekt' krijgen ook nog eens 5.000 inwoners een brief met het verzoek de vragenlijst in te vullen.

Uitkomsten begin 2020
Begin 2020 worden de uitkomsten en het vervolg bekend. De antwoorden helpen om een eerste beeld te krijgen, waarmee de gemeente verder aan de slag gaat. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad voor de zomer van 2020 een besluit over de bezuinigingen.
Alle reacties worden strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt door onderzoek- & adviesbureau Moventem.

Vragen op straat
Op 27, 28, 29 en 30 november kan men tussen 10.00 en 12.00 uur ook enquêteurs aantreffen bij de supermarkt of markt in Eibergen, Borculo, Neede en Ruurlo. Zij stellen dan graag een paar vragen over Berkelland in Balans.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden