De leerlingen van Triviant op excursie bij Achterhoek Nieuws. Foto: Lydia ter Welle
De leerlingen van Triviant op excursie bij Achterhoek Nieuws. Foto: Lydia ter Welle (Foto: )

De Triviant is 'mediawijzer'

NEEDE - Van 8 tot en met 15 november stond de Week van de Mediawijsheid op het programma van VSO De Triviant. Deze landelijk geplande projectweek is een initiatief van Mediawijzer.net. De week heeft als doel aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren.

VSO de Triviant is een school waar leerlingen met een beperking kunnen groeien naar een passende plaats op de arbeidsmarkt. Afgelopen week zijn leerlingen op excursie geweest naar onder andere RTV Sternet in Haaksbergen, REGIO8 in Ulft en de redactie van Achterhoek Nieuws in Lichtenvoorde. Leerlingen hebben hier gezien hoe media werken en hebben dit ook zelf ter plekke kunnen uitproberen.
Op VSO de Triviant zijn ook verschillende workshops aangeboden, zoals VR en AR, Just Dance, digitaal muziek maken en fotobewerking. Voor de liefhebbers is zelfs een FIFA-toernooi gehouden.
Ook zijn alle groepen van VSO de Triviant nog bezig geweest met het maken van een vlog. Een vlog is een filmpje,opgenomen met een digitaal apparaat, zoals een tablet, mobiel of camera.
Vol enthousiasme zijn deze vlogs in alle groepen opgenomen en bewerkt via de computer.
Op vrijdagmiddag 15 november is de Week van de Mediawijsheid gezamenlijk afgesloten in de centrale hal van de Triviant. In de hal kwamen alle groepen bijeen om de vlogs van iedere groep te bekijken. Een aantal leerlingen uit de bovenbouw heeft hierbij gezorgd voor de aankondiging en presentatie van de vlogs.
Met name dankzij de inzet en creativiteit van alle leerlingen zijn het fantastische eindproducten geworden. De week van de Mediawijsheid op VSO de Triviant is hiermee succesvol afgerond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden