De boom wordt geplaatst. Foto: Frank Douglas
De boom wordt geplaatst. Foto: Frank Douglas

Rotary laat weer 'Sterren Stralen'

Algemeen

NEEDE - Het duurt niet lang meer voor het december is, de maand van de grote kerstboom van de jaarlijkse actie 'Sterren Stralen' van Rotaryclub Neede. Traditioneel staat de boom op het kruispunt Neede-Eibergen-Haaksbergen bij het voormalige danspaleis aan de inmiddels 'oude N18'.

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Dit jaar werd voor het eerst de hulp van de media ingeroepen voor een geschikte boom. Uit de vele reacties werd een mooie spar van de familie Winters uit Beckum gekozen, die uit de tuin werd gezaagd en met een hoogwerker werd neergezet op de Sterren Stralen plek.
De Rotary-actie trekt al jaren belangstelling met de verlichte boom. De opbrengst van de huis aan huis verkoop van de 'Sterren Stralen kerstwens kaarten' is voor 'kinderen in de knel' in de regio. Vorig jaar zijn zo vierhonderd kinderen uit tweehonderd gezinnen in Haaksbergen, Neede en Eibergen verblijd met een mooi kerstcadeau. Ook dit jaar is weer het doel een groot aantal kinderen tijdens de feestdagen een mooi cadeau te bezorgen.
Vorig jaar vierde Sterren Stralen haar vijftienjarig bestaan. Reden om de boom te versieren met grote strikken. Deze week wordt de boom opgetuigd met grote gouden ballen en verlichting. De verlichting wordt zaterdag 23 november aan het eind van de middag ontstoken door de burgemeesters van Haaksbergen en Berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant