Corry Lankveld bij een van de vitrines. Foto: PR
Corry Lankveld bij een van de vitrines. Foto: PR

De rust van wit: selectie uit werk Corry Lankveld in De Huve

Algemeen

EIBERGEN - De vitrines van Kunstkring B-Art, die permanent in Zalencentrum De Huve in Eibergen staan opgesteld, bevatten in de maanden november en december een selectie uit het keramisch werk van de Corry Lankveld uit Eibergen.

Het is niet de eerste keer dat werk van deze keramiste in de vitrines geëxposeerd wordt, maar dat vormt geen enkel beletsel voor de Berkellandse kunstvereniging om haar opnieuw de gelegenheid te geven met een keuze uit haar gevarieerde collectie keramiek in de ontvangstruimte van het zalencentrum weer een andere sfeer op te roepen.

In haar keramisch werk gaat Corry's voorkeur gaat altijd uit naar natuurlijke, maar geabstraheerde vormen, naar vloeiende lijnen en naar het zoveel mogelijk intact laten van de natuurlijke eigenschappen van het materiaal dat ze gebruikt. Heel vaak is dat grove of fijne chamotteklei.
Het liefst voegt ze daar dan ook zo weinig mogelijk aan toe. En als ze al gebruik wil maken van pigmenten, oxides of rook-stook, zal ze dat alleen doen om de natuurlijke vormen en eigenschappen nog een beetje te accentueren. Zoals met mate en verantwoord opgebrachte make-up bestaande gezichtstrekken kan versterken of -waar nodig- enigszins kan verhullen.
Dat betekent geenszins dat haar werk eentonige herhaling wordt of saai is. Want het blijft voor haar een uitdaging om iedere keer weer iets nieuws uit haar handen te laten komen. Soms voortbordurend op een zojuist ontdekte techniek; dan weer door iets heel nieuws te proberen. Met het risico van mislukken. "Iedere keer als ik na een stook de oven weer open maak is het spannend om te zien wat, het resultaat is geworden", is een uitspraak die we Corry al vaak hebben horen gebruiken.
De eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat ze niet vaak teleurgesteld werd. Ze weet wat ze doet. De zorgvuldigheid waarmee Corry haar werkstukken behandelt staat dan ook garant voor keurig afgewerkte keramiek.

Rust
Voor deze tentoonstelling heeft Corry er bewust voor gekozen voor om slechts een beperkt aantal werkstukken te plaatsen. Rust door beperking dus.
Maar ook door de keuze voor de kleur: wit (al of niet met heel lichte kleuraccenten).
De tentoonstelling is op alle weekdagen geopend. De toegang is gratis.
Zalencentrum De Huve is gevestigd aan Grotestraat 50 in Eibergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant