Fysio Eibergen-Boemerang haalt revanche tegen Esch Stars

Algemeen

EIBERGEN - Ondanks een verder vollopende ziekenboeg is het Fysio Eibergen Boemerang zaterdag gelukt af te rekenen met LEDnovate Esch Stars uit Vasse. De vooruitzichten waren niet goed, omdat naast de reeds geblesseerde speelsters ook Yuriko Kleinmeulman zich met een enkelblessure moest afmelden, maar de Eibergse volleybalsters kregen toch hun revanche.

In de eerste set liep Fysio Eibergen steeds achter de feiten aan. Esch Stars had steeds een voorsprong van een punt of drie. Vooral door eigen fouten werden de punten eenvoudig weggeven. Halverwege de set knokte Fysio Eibergen zich terug en gingen beide teams gelijk op. Beide coaches wisselden elkaar af met de time outs en het was de vraag wie door kon pakken. Esch Stars trok met 26-24 aan het langste eind.
Fysio Eibergen ging in de tweede set goed van start, maar opnieuw zorgden eigen fouten ervoor dat Esch Stars terugkwam. Toch bleef Fysio Eibergen steeds aan de goede kant van de score en de set werd met 25-18 gewonnen. Ook in de derde set was de start van de Eibergse dames weer goed maar wederom verslapte de ploeg en kwam Esch Stars langszij. Als de passes en de set-ups goed liepen dan werd makkelijk gescoord, maar te vaak werd er matig verdedigd. Op 21-19 nam Kevin Bergevoet een time-out, maar desondanks kwam Esch Stars nog terug tot 21-21. Een paar goede rake klappen van Isa Frank zorgden er echter voor dat ook deze set winnend werd afgesloten (25-23).
Vorige week was de vierde set uitgedraaid op een marathon en het was de vraag of zich dat zou herhalen. Fysio Eibergen liep snel weg naar 10-6 en door een aantal goede serveballen zelfs naar 22-16. Daarmee leken de set en de wedstrijd voor het grijpen, tot er weer onzekerheid in de ploeg sloop. Esch Stars kon terugkomen naar 23-21, maar verder liet Fysio Eibergen het niet komen: de set werd met 25-22 binnengehaald en de wedstrijd met 3-1.
Bij deze wedstrijd maakte Henja van Dinther haar debuut als tweede scheidsrechter en volgens haar begeleider, Henk Hondelink uit Neede bracht ze het er goed van af.
Volgende week spelen de Eibergse dames weer een thuiswedstrijd. Zij binden dan de strijd aan met Orion Doetinchem. De wedstrijd in de Pickerhal begint zoals gebruikelijk om 18.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant