De collectie boeken is enorm uitgebreid. Foto: PR
De collectie boeken is enorm uitgebreid. Foto: PR (Foto: )

Boeken- en platenbeurs: ook voor de bezoeker een goed doel

LICHTENVOORDE - Tijdens Let it Snow op zondag 8 december in Lichtenvoorde vindt traditiegetrouw ook de boeken- en platenbeurs van de Vrienden van Antoniushove plaats, in woon- en zorgcentrum Careaz Antoniushove. En wie een boek of een muziek-cd koopt, geeft zichzelf betaalbaar leesplezier cadeau, en draagt bovendien bij aan veel leefplezier voor de ouderen in de woonzorgcentra in en rondom Lichtenvoorde. Er is voor jong en oud een hoop gezelligheid te beleven in het grand café van Antoniushove. Vanaf 11 uur is de Boeken- en Platenbeurs geopend.

Meer donateurs
Mede door de opbrengsten uit deze boekenbeurzen kunnen de Vrienden van Antoniushove veel voor de ouderen realiseren om hun leven veraangenamen. In het afgelopen jaar zijn er veel wensen ingewilligd. Daarnaast hebben de vrienden 150 bedrijven in Lichtenvoorde bereid gevonden donateur te worden. "Dat doen zij, omdat de ouderen die nu in Antoniushove, Hof van Flierbeek of de Patronaatshof wonen, Lichtenvoorde hebben opgebouwd en welvaart hebben gebracht, waarvan wij genieten", licht voorzitter Frans Ticheloven de wervingsactie toe.

Fietslabyrint
De aanschaf van een fietslabyrint is nog een wens. Dat is een systeem waarmee bewoners virtuele fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op de hometrainer of een andere bewegingstrainer. Dat betekent plezier én tegelijk bewegen. Dergelijke investeringen maken het voor deze ouderen net het verschil in kwaliteit van leven. Zoals een donateur onlangs omschreef: "Ik gun ouderen eenzelfde manier van leven zoals ze dat vroeger beleefd hebben."
De activiteiten en projecten die de Vrienden van Antoniushove helpen financieren, zijn te volgen op Facebook en op de website van Careaz.
De boeken- en platenbeurs wordt opgeluisterd met activiteiten als een verloting en muziek. De beurs is bij Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden