Gertie Kremer: 'Bezorgers zijn onmisbare schakel in het geheel'

Gertie Kremer is met name in Neede, Eibergen en Rietmolen op zoek naar bezorgers voor Achterhoek Nieuws. Foto: Jan Hendriksen.
Gertie Kremer is met name in Neede, Eibergen en Rietmolen op zoek naar bezorgers voor Achterhoek Nieuws. Foto: Jan Hendriksen.

Hoe werkt de verspreiding van Achterhoek Nieuws en wat houdt de bezorging in?

Door Jan Hendriksen

BERKELLAND – Wat gebeurt er allemaal voordat Achterhoek Nieuws Berkelland wekelijks bij u in de brievenbus glijdt of op de deurmat valt? De verspreiding van beide edities van Achterhoek Nieuws Berkelland wordt sinds 1 november in de gehele gemeente Berkelland door Kremer Verspreidingen Ruurlo verzorgt. Hoe gaat dat allemaal in z'n werk?

Als we die vraag aan eigenaar Gertie Kremer (66) van Kremer Verspreidingen Ruurlo voorleggen, maakt hij direct duidelijk dat de bezorger binnen zijn verspreidingsbedrijf centraal staat. "Dat is de laatste maar onmisbare schakel in het geheel. De lezer moet er op kunnen vertrouwen dat de krant bezorgd wordt. En dat is sinds de samensmelting van Achterhoek Nieuws en Berkelland Nieuws een dag later dan men gewend was", zo verklaart Kremer die al sinds 1973 tijdschriften, kranten en folders verspreid in de regio Achterhoek. Moest de bezorging van Achterhoek Nieuws tot voor 1 november uiterlijk voor woensdagavond 18.00 uur plaatsvinden. Nu is dat donderdag om 18.00 uur omdat de uitgifte van de weekkrant van dinsdag naar woensdag is verplaatst.

Beide edities van Achterhoek Nieuws Berkelland (Eibergen-Neede en Borculo-Ruurlo) worden dinsdagavond in Barneveld gedrukt en op woensdagmorgen in Ruurlo bij Kremer aan huis bezorgd. Gertie Kremer: "We gaan de kranten dan per bezorger uittellen en ze worden dan zo snel mogelijk, zoals we dat noemen 'uitgereden', naar de bezorgers die ze dan rond het middaguur ontvangen. Vanaf dat moment kunnen de bezorgers de kranten gaan bezorgen. Men bepaalt zelf wanneer de krant wordt bezorgd. Op verzoek het liefst zo snel mogelijk en op een vast tijdstip. Maar dat is mede afhankelijk van bijvoorbeeld het lesrooster van jongeren die de krant bezorgen. Maar uiterlijk donderdag om 18.00 uur moet de krant in de bus of op de deurmat liggen." In totaal beschikt Kremer in Berkelland over ruim 150 bezorgers die aan evenzoveel bezorgwijken zijn verbonden. Enkele bezorgers 'lopen' soms twee of drie wijken. "Voor het merendeel zijn dat jongeren die naast hun school een mooi zakcentje bijverdienen. En men krijgt eind december vaak ook nog een flink nieuwjaarsfooitje als men de mensen prettige feestdagen wenst. Want de mensen zijn de bezorgers veelal dankbaar voor de bezorging."

Omstandigheden
Lukt het Kremer om iedere week de krant op tijd bij iedereen te bezorgen? "Grotendeels wel. Maar het is helaas niet altijd mogelijk. Er is altijd verloop onder de bezorgers of door omstandigheden als ziekte of vakantie wordt een wijk soms niet 'gelopen'. Daarom blijven we op zoek naar nieuwe bezorgers, die zijn van harte welkom. Met name in Eibergen, Neede en Rietmolen zijn we momenteel op zoek naar nieuwe bezorgers. Voormalige bezorgers van Berkelland Nieuws zijn dan ook van harte welkom om zich aan te melden."

Contact
Wie belangstelling heeft om bezorger te worden van Achterhoek Nieuws Berkelland kan contact opnemen met Gertie Kremer, tel. 0573-452532. Mailen mag natuurlijk ook: kremer@achterhoeknieuws.nl. Men moet minimaal dertien jaar zijn. Zie ook advertentie elders in deze krant.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden