De Oude Maat bij de start van de Zomertoer 2019. Foto: Rob Stevens
De Oude Maat bij de start van de Zomertoer 2019. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Oude Maat Eibergen opgeknapt

EIBERGEN - Het gebied De Maat ligt weliswaar niet centraal, maar kan toch worden gezien als het groene hart van Eibergen. Het bestaat uit twee delen, de Oude- en de Nieuwe Maat. De Oude Maat wordt nu opgeknapt en zo geschikter voor evenementen en festivals.

Door Rob Stevens

De Nieuwe Maat is een geliefde plek voor Eibergenaren om hun hond uit te laten of voor een wandelingetje langs de Berkel richting Muldershuis en de Kruidentuin. Het gebied heeft, mede door de inzet van Marke Mallem, de laatste jaren aan toegankelijkheid gewonnen en is als het ware een verlengstuk van Eibergen geworden. De Nieuwe Maat wordt gebruikt als evenemententerrein voor onder meer het paasvuur, circus en paardenconcours.
Het gedeelte gelegen achter de Villa Smits, het voormalige gemeentehuis, staat bekend als de Oude Maat. De Oude Maat ligt dichter tegen het centrum van Eibergen aan dan de nieuwe Maat. Dat deel wordt vooral gebruikt voor kleinere festivals en activiteiten waarvoor geen zware voertuigen nodig zijn. Het terrein is daarvoor ook niet geschikt, vooral de ontwatering is namelijk een probleem. Bij regen geeft dat nu problemen, het terrein is dan al snel te nat en verandert bij evenementen in een grote modderpoel. Daar wordt nu wat aan gedaan. De opknapbeurt kost 67.500 euro. Dat bedrag komt uit het budget voor de revitalisering van het centrum van Eibergen, die in volle gang is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden