Teleurstellend verlies Boemerang DS1

EIBERGEN - Met de winst tegen Esch-Stars in de zak en de wetenschap dat Merel Peeters en Yurioko Meulman weer terug zijn van blessures, begon Fysio Eibergen-Boemerang vol goede moed aan de wedstrijd tegen het jonge team van Longa Lichtenvoorde. De start van Fysio Eibergen was veelbelovend, maar Longa pakte al snel de draad op en er ontstond een gelijk opgaande strijd. Longa bereikte als eerste het 20ste punt. Tot 23-24 kon de winst nog naar beide teams gaan. Toch pakte Longa de winst met 23-25.

De tweede set begon net zo als de eerste. Fysio Eibergen licht voor en Longa dat steeds weer langszij kwam. In het midden van de tweede set maakte Fysio Eibergen een paar stopfouten en Longa kwam terug tot 20-18. Longa serveerde een paar ballen uit waardoor Fysio Eibergen naar 22-18 kon uitlopen. Op 24-21 was Fysio Eibergen wat te voorzichtig en Longa kon het eerste setpoint overleven, maar de set ging toch naar Eibergen met 25-23.

Met deze gelijke stand werd begonnen aan de derde, vaak doorslaggevende set. Longa startte beter en nam een voorsprong op 2-6. Fysio Eibergen knokte terug en kwam gelijk op 10-10. Slordigheden in het spel van Fysio Eibergen hielpen de ploeg uit Lichtenvoorde aan een voorsprong, die niet werd weggeven. Een aantal servicefouten van Fysio Eibergen zorgden ervoor dat Longa goedkoop aan de punten kwam en de set met 25-25 naar zich toe trok.

Wie hoopte dat Fysio Eibergen in de vierde set de boel kon recht trekken, kwam bedrogen uit. De ploeg zakte steeds verder weg en kon geen moment Longa bedreigen. Het zelfvertrouwen verdween als sneeuw voor de zon en probleemloos won Longa deze set met 15-25 en dus met 3-1 de wedstrijd.

Op zaterdag 7 december staat de uitwedstrijd tegen DVO Hengelo (Gld) op het programma. Trainer coach, Kevin Bergevoet, was vorig seizoen nog trainer in Hengelo, dus voor hem is het een weerzien met oude kennissen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden